Στον εισαγγελέα ο ΙΣΑ για τα «επίμαχα» ονόματα γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) προσέφυγε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ώστε να του γνωστοποιηθούν τα πλήρη στοιχεία της έκθεσης για τους γιατρούς, που φέρονται να συμμετείχαν στο «σκάνδαλο καταλήστευσης του ΕΟΠΥΥ» μέσω υπερσυνταγογράφησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη έγινε «με βάση τους καταστατικούς σκοπούς του για τη μέριμνα για τη διατήρηση της

επιστημονικής και ηθικής ικανότητας του ιατρικού σώματος να εξυπηρετήσει με προθυμία και αυταπάρνηση τη δημόσια υγιεινή και τους αρρώστους», αλλά και προκειμένου να σταματήσει η διαπόμπευση και στοχοποίηση ολόκληρου του ιατρικού σώματος.

Η αίτηση έγινε δεκτή από τον αρμόδιο εισαγγελέα και διαβιβάστηκε στο υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε ο ΙΣΑ να λάβει γνώση τυχόν στοιχείων που αφορούν συνταγογράφηση ιατρών μελών του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τον πειθαρχικό έλεγχο των μελών του.

Ο ΙΣΑ τονίζει στη σχετική ανακοίνωση ότι «αποτελεί πάγια πεποίθηση, τώρα ίσως περισσότερο από ποτέ, ότι ένα ολόκληρο σώμα δεν μπορεί να στοχοποιείται, αλλά και ότι η 'αυτοκάθαρση' είναι ο καλύτερος μηχανισμός διαφύλαξης του κύρους των ιατρών».

Όσον αφορά στο θέμα των ονομάτων, ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι το υπουργείο έχει ενημερώσει το ΣΔΟΕ και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) για να ελεγχθούν και εφόσον προκύψουν στοιχεία τέτοια, θα δοθούν στους αντίστοιχους ιατρικούς συλλόγους για πειθαρχικούς ελέγχους. Ωστόσο, προηγούμενη παράδοση των στοιχείων στον ΙΣΑ εμποδίζεται από το νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης του ΙΣΑ με τον κ. Γεωργιάδη, στο πλαίσιο συμβολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την κάθαρση αλλά και τη διαφύλαξη του κύρους των ιατρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα