Στεφάνου: Κίνητρο για λύση του Κυπριακού το φυσικό αέριο

Kίνητρο για επίλυση του Κυπριακού μπορεί να αποτελέσει το θέμα του φυσικού αερίου, γεγονός το οποίο πρέπει να προβληματίσει την Τουρκία, όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.


Σε ερώτηση σχετικά με φερόμενη ως δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας περί διοχέτευσης του φυσικού αερίου στο εξωτερικό μέσω αγωγών της Τουρκίας, την οποία σχολίασε και ο Τούρκος ηγέτης, ο κ. Στεφάνου είπε: «Εχω δει σήμερα τη δήλωση του κ. Ερογλου. Πρέπει να πω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει προβεί σε μια τέτοια δήλωση περί

αγωγών και φυσικά αέρια και διερωτώμαι τι σχολιάζει ακριβώς ο κ. Ερογλου».

Επεσήμανε ακόμη πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφερθεί παλαιότερα στο θέμα του φυσικού αερίου, επαναλαμβάνοντας ότι οι έρευνες για φυσικό αέριο εντός της ΑΟΖ της Κύπρου αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ασφαλώς το θέμα τούτο μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για επίλυση του Κυπριακού και αυτό πρέπει να προβληματίσει την Τουρκία», είπε και επεσήμανε ότι «με τη λύση του Κυπριακού ανοίγονται πολλές προοπτικές για συνεργασίες για τις οποίες αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Έρογλου και με το τί αυτές μπορεί να σημαίνουν, ο κ. Στεφάνου απάντησε «δεν μπορώ να ερμηνεύσω τον κ. Έρογλου, απλώς εγώ λέω και μπορώ να τοποθετηθώ για δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και για τοποθετήσεις που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα