Σουλτς: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει

Σε περίπτωση που η έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα διαπιστώνει πως δεν έγιναν αρκετά, ή δεν έγιναν όσα αναμένονταν, αλλά παρόλα αυτά δείχνει πως υπήρξε πρόοδος, τότε δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η απόφαση για την Ελλάδα

πρέπει να ληφθεί με κύριο γνώμονα τη διατήρηση της ενότητας της Ευρωζώνης.

«Αυτή είναι η βασική προυπόθεση για όλα τα άλλα, διότι δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα αν γνωρίζει ότι σήμερα επενδύει σε ευρώ και αύριο θα πληρωθεί σε δραχμές», τόνισε ο κ. Σουλτς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Γερμανός πολιτικός είχε ζητήσει πίστωση χρόνου για την Ελλάδα και την Ισπανία, ώστε να μπορέσουν να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να μην τους επιβληθεί άγρια λιτότητα.

Οι δύο αυτές χώρες έχουν κυρίως ανάγκη από δέσμευση στο ευρώ, στρατηγικές επενδύσεις, αγώνα κατά της ανεργίας των νέων, αλλά και από ελπίδα, σύμφωνα με τον Σουλτς.

Απευθυνόμενος στους Γερμανούς αξιωματούχους που επικρίνουν έντονα τη βοήθεια προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε πως είναι επίσης προς το συμφέρον των πλούσιων χωρών της ΕΕ, όπως η Γερμανία, να μην δουν να καταρρέουν οι αγορές των εξαγωγών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα