«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Συμφωνία με την τρόικα έως τη Σύνοδο Κορυφής για όλες τις πτυχές των μέτρων και ακολούθως, λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την επιμήκυνση, ώστε να εκταμιευθεί η δόση μετά τα τέλη Οκτωβρίου, προαναγγέλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,

με δήλωσή του στη εφημερίδα «RealNews».

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας λέει: «Είμαστε σε καλό δρόμο, ο οποίος βεβαίως παραμένει ακόμα μακρύς. Πρέπει να κλείσουμε τα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία θα συμφωνήσουμε με την τρόικα έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Καιαυτή την εβδομάδα, αλλά και μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών, θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά τη βιωσιμότητα του χρέους και τη χρηματοδότησητης επιμήκυνσης. Όταν καταλήξουμε, θα προχωρήσουμε στην ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών (prior actions) στη Βουλή. Εκτιμώ ότι θα έχουμε οριστική συμφωνία στο Eurogroup, που θα γίνει προς το τέλος Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης, θα μπορεί η οικονομία να ανασάνει και να ανακάμψει, αλλά και εμείς να ξεκινήσουμε τις μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στη χώρα, χωρίς το άγχος της σημερινής ασφυξίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα