Σόιμπλε: Η Ευρώπη καθυστερεί πολύ την ανάπτυξη στην Ελλάδα

Επίθεση στις Βρυξέλλες εξαπέλυσε ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχετικά με την καθυστέρηση της διάθεσης βοήθειας προς την Ελλάδα από την Ε.Ε.

Μιλώντας στο Europaforum του WDR στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε, ανέφερε ότι τον εξοργίζει

το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθυστερεί τη διάθεση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους

Ο Σόιμπλε αποκάλεσε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι οι άνθρωποι στις χώρες της κρίσης είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν χρόνια για τις ενισχύσεις ακόμα και μια δεκαετία και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι θεωρεί την Κομισιόν «συνυπεύθυνη» για ό,τι συμβαίνει.

Έστρεψε μάλιστα τα βέλη του κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για απόρριψη της πρότασης του πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η οποία στόχευε στο να μη «μπλοκάρει ο ένας τον άλλο», στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε έτσι την Ευρώπη», ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «…έχουμε προγράμματα χορήγησης δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) προς την Πορτογαλία, τα οποία εδώ και έναν χρόνο δεν εγκρίνονται από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνιστικότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα