Η ιταλική κυβέρνηση ανέστειλε την πληρωμή του φόρου ακινήτων

«Οι αποφάσεις μας δίνουν τις πρώτες αναγκαίες απαντήσεις στις οικογένειες, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα.

Το πάγωμα του φόρου ισχύει και για τα αγροτεμάχια και τα ακίνητα γεωργικής χρήσης, όχι όμως για τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις. Οι Ιταλοί βιοτέχνες και βιομήχανοι θα ευνοηθούν έμμεσα καθώς αποκτούν την δυνατότητα να εκπίπτει το ποσό του «φόρου ακινήτων επαγγελματικής χρήσης» από την φορολογική δήλωση της εταιρείας τους.

Η διαδικασία συνολικού ανακαθορισμού του φόρου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο.

Παράλληλα,

το έκτακτο ταμείο ανεργίας, το οποίο κινδύνευε να μείνει χωρίς ρευστό τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, αναχρηματοδοτείται με 1 δισ. ευρώ.

Αποφασίστηκε επίσης η λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση μετατίθεται από την 31η Ιουλίου στην 31η Δεκεμβρίου του 2013.

Τέλος, ο Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε ότι επισημοποιήθηκε η απόφαση με την οποία οι βουλευτές και γερουσιαστές που ασκούν παράλληλα καθήκοντα υπουργών ή υφυπουργών δεν θα λαμβάνουν στο εξής «διπλή αμοιβή».

«Η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα. Το μέτρο αυτό είναι μόνιμο, θα συνεχίσει δηλαδή να ισχύει και στο μέλλον», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα