Σκόπια: Το αλβανικό κόμμα DUI ζητά αλλαγή του Συντάγματος

«Η ιδέα για έναν συναινετικό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της χώρας, στην πραγματικότητα είναι ένα αίτημα για αλλαγή του Συντάγματος της χώρας».

Την απαίτηση αυτή του DUI είχε επισημάνει και ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος του DUI,

o Osmani, επανέλαβε για άλλη μια φορά, ότι ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι, δεν θα αναγνωρίσει τη νομιμότητα του επόμενου προέδρου της χώρας, ανεξάρτητα αν θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών.

Ωστόσο, το αλβανικό κόμμα DUI των Σκοπίων, εμμένει στις θέσεις του για συναινετικό υποψήφιο, ισχυριζόμενο ότι δεν πρέπει να αγνοηθεί η βούληση των Αλβανών ψηφοφόρων.

Γεγονός είναι, σημειώνει το δημοσίευμα, ότι με το DUI ή χωρίς το DUI, το σλαβικό κόμμα του VMRO-DPMNE, θα προσέλθει στις προεδρικές εκλογές στις 13 Απριλίου για την επανεκλογή του νυν προέδρου, Γκεόργκι Ίβανοφ.

Όλοι οι υποψήφιοι που θα ‘τρέξουν’ για αναζήτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, θα πρέπει να υποβάλλουν την απόφασή τους στην Κρατική Εκλογική Επιτροπή, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε επίσης

Αλβανοί Σκοπίων: Δεν υποστηρίζουμε επανεκλογή προέδρου Δημοκρατίας

Keywords
Τυχαία Θέματα