Σφοδρή αντιπράθεση Σαμαρά – Τσίπρα στη Βουλή με προσωπικά σχόλια

-Σαμαράς: Χαϊδεύεις τους βαρυποινίτες

-Τσίπρας: Είσαι ψευτόμαγκας του καφενείου

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους χθες βράδυ στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια συζήτηση που μπορεί να αφορούσε τα αγροτικά προβλήματα, ωστόσο εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση εφ όλης της ύλης.

Ο κ. Σαμαράς

απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων πως πέτυχε έναν «καινούριο άθλο» καθώς ήταν εκείνος που προκάλεσε τη συζήτηση για τα αγροτικά ζητήματα αλλά δεν είπε κουβέντα σχετικά με αυτά στην ομιλία του.

Κατηγόρησε εξάλλου τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενδιαφέρεται για κοινοβουλευτικό «κλεφτοπόλεμο» ενώ στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι δεν εμφανίζεται συχνά στο κοινοβούλιο, απάντησε «Κι εσείς που έρχεστε συνέχεια εδώ, πιστεύετε ότι αναβαθμίζετε με την παρουσία σας τη Βουλή;».

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε προσωπικά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει ως στόχο να διώξει τις επενδύσεις, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στα όσα συνέβησαν στις Σκουριές Χαλκιδικής.

«Όλες αυτές οι δολιοφθορές θα τελειώσουν» διεμήνυσε ο Α. Σαμαράς. «Σας καλώ όλους να σκεφτείτε: Αν αυτό δεν είναι εθνική υπονόμευση, τότε τι λέγεται εθνική υπονόμευση; Αν αυτό δεν λέγεται εθνική δολιοφθορά, τότε τι ακριβώς είναι;» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν μασάμε από απειλές, κύριε Τσίπρα».

Παράλληλα, καυτηρίασε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για «κλεφτοπόλεμο καταγγελιών» και για συμπεριφορές που αρμόζουν σε «Πανεπιστημιακά αμφιθέατρα».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αντέδρασε για τους πυροβολισμούς των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές των Τρικάλων κατά την απόπειρα απόδρασης.

«Εγώ δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Εσείς μέχρι τώρα χαϊδεύατε τους κουκουλοφόρους, τώρα χαϊδεύετε και τους βαρυποινίτες; Μήπως θέλετε ανοιχτές φυλακές;».

Σκληρή απάντηση Τσίπρα

Αιχμηρή και σε υψηλούς τόνους ήταν και η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το αγροτικό ζήτημα «λίγες» ενώ υποστήριξε πως «η κατάρρευση του αγροτικού τομέα είναι συνειδητή πολιτική επιλογή».

Εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον «επικεφαλής της ομάδας λάσπης της μονταζιέρας και του διαδικτυακού υποκόσμου» που προσπαθεί καθημερινά να διαμορφώσει μια διαφορετική τελείως εικόνα για την πραγματικότητα.

Παράλληλα χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας».

«Η κυβέρνηση δεν ψάχνει για επενδυτές, αλλά για πειρατές», απάντησε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο Α. Τσίπρας και σχολιάζοντας την φράση του Πρωθυπουργού ότι «δεν μασάμε από απειλές», τόνισε: «Δεν συμπεριφέρεστε ως Πρωθυπουργός αλλά ως ψευτόμαγκας».

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα. «Ο μόνος τρόπος, με τον οποίο θα αποχωρήσετε θα είναι αυτός, με τον οποίο αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο ομοϊδεάτης σας. Δικός σας ομοϊδεάτης ήταν αυτός που αποχώρησε με ελικόπτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται!

Σαμαράς: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Κουβέλης: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή της αντιφατικότητας

Τσίπρας: Ο Σαμαράς συμπεριφέρεται ως ψευτόμαγκας

Καμμένος:«Μασάτε» κ. Σαμαρά αλλά «μασάτε» στους δανειστές

Παπαρήγα:Για άλλη μία φορά η συζήτηση ξέφυγε από τα αγροτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα