Σερβία: 29 χρονών ο νέος Υπουργός Οικονομικών

20:54 4/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Σε μία κίνηση που εξέπληξε πολλούς και δείχνει τη διάθεση των Σέρβων να γυρίσουν σελίδα προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, νέος Υπουργός Οικονομικών είναι ο Λάζαρ Κρίστιτς. Πρόκειται για έναν 29χρονο αμερικανοτραφή, ο οποίος σπούδασε με υποτροφία των ΗΠΑ στο πανεπιστήμιο του Yale, ενώ έχει στο παρελθόν σπουδές στα Μαθηματικά, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Επιστήμες.

Ο νέος "τσάρος" της

σερβικής οικονομίας εργάζονταν στην πολυεθνική McKinsey, θέση την οποία άφησε για να συμμετέχει στην προσπάθεια της χώρας να μαζέψει το τεράστιο χρέος της Σερβίας. Είναι χαρακτηριστικό πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέκοψε τη δανειοδότηση της χώρας, καθώς το έλλειμμα και το χρέος ήταν πλέον ανεξέλεγκτα.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών πάντως, τόνισε ότι έχει ήδη έτοιμο ένα πλάνο για τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και μία ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειοδότησης του ΔΝΤ.

Ο 29χρονος Κρίστιτς έχει μπροστά του να διαχειριστεί μία σειρά προκλήσεων σχετικά με το σερβικό δημόσιο τομέα, ωστόσο στο Βελιγράδι ευελπιστούν πως ο η επαφή του με τη διεθνή πρακτική θα βοηθήσει τη χώρα να ξεφύγει από το αδιέξοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα