Σχεδόν πενήντα Γάλλοι τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στη Συρία

Πενήντα σχεδόν Γάλλοι που είχαν πάει στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος έχουν σκοτωθεί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός…

«Γνωρίζουμε τον αριθμό των Γάλλων – είναι περισσότεροι από χίλιοι – που αφορά το φαινόμενο αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βαλς.

«Γνωρίζουμε τον αριθμό των Γάλλων που έχουν σκοτωθεί στη Συρία, σχεδόν πενήντα (...). Δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει που μαθαίνουμε ότι Γάλλοι ή άνθρωποι που διαμένουν στη Γαλλία

βρίσκονται στην καρδιά τέτοιων ομάδων και συμμετέχουν σε αυτή τη βαρβαρότητα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Μέχρι τώρα, η γαλλική κυβέρνηση έκανε λόγο για «περίπου σαράντα» Γάλλους που έχουν σκοτωθεί στη Συρία. Όμως έπειτα από μια νέα καταμέτρηση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο αριθμός φαίνεται να φτάνει τους 49, διευκρίνισε κυβερνητική πηγή.

«Αυτό ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία», διαβεβαίωσε ο Βαλς.

Υπενθυμίζεται ότι και ένας δεύτερος Γάλλος, ο 22χρονος Μικαέλ ντος Σάντος, από το Βαλ-ντε-Μαρν, προάστιο του Παρισιού, εμφανίζεται στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό Σύρων στρατιωτών και του Κάσιγκ από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ντος Σάντος, πορτογαλικής καταγωγής, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και αναχώρησε το φθινόπωρο του 2013 για να πολεμήσει στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα