Σαρκοζί: «Αν ηττηθώ, σταματώ την πολιτική μου καριέρα»

Το τέλος της πολιτικής του καριέρας προανήγγειλε ο γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, μόλις 3 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

«Σε περίπτωση αποτυχίας, σταματώ την πολιτική. Είναι βέβαιο» φέρεται ότι δήλωσε ο Σαρκοζί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde».

«Είμαι

στο τέλος. Σε κάθε περίπτωση, για πρώτη φορά στη ζωή μου, αντιμετωπίζω το τέλος της καριέρας μου», υποστηρίζει ο γάλλος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι η απόσυρσή του από την πολιτική μπορεί να γίνει είτε μέσα σε λίγους μήνες είτε σε πέντε χρόνια.

Παρότι κερδίζει συνεχώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις, η υποψηφιότητα του Σαρκοζί δεν φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Ο ίδιος θέλει να δείξει ότι δεν είναι κολλημένος με την καρέκλα του. «Δεν είμαι δικτάτορας», αναφέρει.

Πριν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Νικολά Σαρκοζί θήτευσε σε διάφορα αξιώματα. Δήμαρχος, Γενικός Γραμματέας, υπουργός, πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το Μάιο, οπότε και θα γίνουν οι εκλογές, ο Νικολά Σαρκοζί θα είναι 57 ετών. Πρώην ηγέτες κρατών δίνουν ομιλίες σε συνέδρια, ενώ ο πρώην γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ είναι σύμβουλος της ρωσικής κυβέρνησης για τον ενεργειακό γίγαντα Gazprom.

Ο γάλλος πρόεδρος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τα χρήματα. «Στο μέλλον θα ήθελα να κερδίσω πολλά», δηλώνει, προσθέτοντας ότι θα μπορεί να ταξιδεύει και να ρυθμίζει το πρόγραμμά του κατά το δοκούν. Φαντάζεται τη ζωή του μετά την πολιτική πιο ευχάριστη. Όχι τόσο ενδιαφέρουσα, αλλά σίγουρα πολύ πιο ευχάριστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα