Σαουδική Αραβία: 135 συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Τη σύλληψη 135 υπόπτων, περιλαμβανομένων 26 υπηκόων ξένων χωρών, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε «τρομοκρατικές» ενέργειες, ανακοίνωσαν οι Αρχές…

«Όλα τα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι από τη Σαουδική Αραβία με εξαίρεση 26 πολίτες ξένων χωρών, περιλαμβανομένων 16 Σύρων και 3 Υεμενιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Spa.

Οι συλληφθέντες ανήκουν σε «ύποπτες οργανώσεις

(…) που τις συνδέει η τρομοκρατία, ενώ οι συλλήψεις τους ακολουθούν τις επανειλημμένες απόπειρές τους να πλήξουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της πατρίδας μας», πρόσθεσε χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε συνελήφθησαν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως «σαράντα ύποπτοι συμμετείχαν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, ενώ έχουν λάβει εκπαίδευση στο χειρισμό όπλων (…) προτού επιστρέψουν από εμπόλεμες περιοχές στη Σαουδική Αραβία, με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας».

Σύμφωνα πάντα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, οι 54 έχουν εμπλακεί κυρίως στη «χρηματοδότηση, τη στρατολόγηση, την προπαγάνδα, αλλά και την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών (…) για χάρη των εξτρεμιστικών οργανώσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα