Σαν Φρανσίσκο: Δεκαεξάχρονες μαθήτριες τα δύο θύματα

23:29 7/7/2013 - Πηγή: NewsBomb

Δύο νεαρές μαθήτριες είναι τα θύματα της τραγωδίας που σημειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, όταν το Boeing 777 των νοτιοκορεατικών γραμμών Asiana Airlines συνετρίβη κατά την προσπάθεια προσγείωσής του και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι άτυχες 16χρονες, Γιέ Μενγκ Γιουάν και Γουάνγ Λιν Τζιά, ταξίδευαν με το αεροπλάνο από τη Σεούλ μαζί με άλλους 60 μαθητές που επέβαιναν στην πτήση.

Ο συνολικός αριθμός

των τραυματιών ανεβαίνει στους 181, από τους συνολικά 307 επιβαίνοντες του Boeing.

Ο Σου Ντα, διασωθείς επιβάτης, διηγήθηκε την τραυματική του εμπειρία στο κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV: «Παρατήρησα ότι το αεροσκάφος πετούσε αρκετά χαμηλά τη στιγμή της προσγείωσης. Ετοιμαζόταν να αγγίξει το έδαφος όταν ξαφνικά επιτάχυνε και η μύτη του άρχισε να ανεβαίνει.

Το αεροσκάφος πετούσε ήδη πολύ χαμηλά εκείνη τη στιγμή και αισθάνθηκα μια πρόσκρουση. Οι μάσκες οξυγόνου έπεσαν και μια έντονη δυσοσμία άρχισε να εξαπλώνεται στην καμπίνα. Είδα επίσης σπίθες από το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους. Μετά την προσγείωση, στην καμπίνα επικρατούσε μεγάλη αναστάτωση, στο πίσω μέρος του αεροσκάφους είχε δημιουργηθεί μια μεγάλη τρύπα και η κουζίνα είχε εξαφανιστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα