Απίστευτη περιπέτεια σέρφερ που ήλθε αντιμέτωπος με φάλαινα

22:04 7/7/2013 - Πηγή: NewsBomb

Συγκλονιστική είναι η εμπειρία ενός τουρίστα που έκανε σερφ σε μία παραλία του Σίδνει.

Ενώ απολάμβανε το χόμπι του, ξαφνικά ένοιωσε ένα χτύπημα απίστευτης έντασης και μετά λιποθύμησε.

Κάπως έτσι συνέβησαν τα πράγματα για τον 38χρονο Bishan Rajapakse, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα από φάλαινα ενώ επιδιδόταν στο αγαπημένο του άθλημα. Αφού αρχικά έμεινε αναίσθητος, ήταν αρκετά τυχερός ώστε τα κύματα να τον ωθήσουν προς την ακτή. Η μόνη υπενθύμιση του τι είχε συμβεί, ήταν ένας πονοκέφαλος και ένας τραυματισμένος ώμος.

Αρχικά, ο τουρίστας επέστρεφε προς την παραλία νωρίς το πρωί,

όταν είδε μια "τεράστια, γκρίζα σκιά" από κάτω του. Ήταν το σώμα της φάλαινας που αναδυόταν. Το επόμενο πράγμα που θυμάται ο κ. Rajapakse, ήταν το σωστικό συνεργείο που προσπαθούσε να τον συνεφέρει, στην ακτή. Η φάλαινα τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι, με την ουρά της. Τυχερός μέσα στην ατυχία του, ο σέρφερ γλίτωσε με ελάχιστα τραύματα από το περιστατικό.

Ο Rajapakse είναι γιατρός και εργάζεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, γεγονός που αναμφισβήτητα συνέβαλε στο να εκτιμήσει κι ο ίδιος το μέγεθος της τύχης του.

Παρόλα αυτά, παραμένει προληπτικά στο τοπικό νοσοκομείο για λίγες μέρες ακόμη.

Ο συγκεκριμένος τύπος φάλαινας, αρέσκεται στα ρηχά νερά, και χαρακτηρίζεται από τη συχνά απρόβλεπτη συμπεριφορά του. Οι φάλαινες γενικά δεν είναι επιθετικά ζώα, ωστόσο μπορούν να γίνουν θανατηφόροι εχθροί αν νιώσουν ότι απειλούνται.

Σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας, απαγορεύεται να προσεγγίζουν οι λουόμενοι τις φάλαινες σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα