Ρωσία: Συνεχίζει τις επενδύσεις η Siemens

Την πρόθεση της Siemens να συνεχίσει τις επενδύσεις στη Ρωσία - παρά την ένταση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης για την Ουκρανία - διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας, Γιόζεφ Κέζερ στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Ζίμενς ήδη επενδύει στη γερμανική οικονομία περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ και θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας στο μέλλον, στοχεύοντας σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία», δήλωσε

ο Κέζερ στη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Πούτιν στην οικία του τελευταίου σε προάστιο της Μόσχας.

«Η Ζίμενς θα συνεχίσει (. . .) την παραγωγή της (στη Ρωσία) και την εκβιομηχάνιση της χώρας σας», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αφού Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επέβαλαν την προηγούμενη εβδομάδα κυρώσεις εναντίον στη Μόσχα για την προσάρτηση της Κριμαίας, ενώ απείλησαν το Κρεμλίνο ότι ενδέχεται να λάβουν και πιο αυστηρά μέτρα.
Αυτές οι απειλές προκάλεσαν ανησυχίες για το μέλλον των ξένων επενδύσεων στη Ρωσία.
«Πιστεύουμε ότι αν και πολιτικά είναι ίσως λίγο δύσκολο αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να διακόψουμε τις συζητήσεις που διεξάγονται», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ζίμενς από τη Γερμανία.

Η Ζίμενς ενεργοποιείται σε πολλούς τομείς στη Ρωσία, κυρίως σε αυτόν της ενέργειας και των σιδηροδρομικών μεταφορών. Εξάλλου ο Κέζερ συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας ενέργειας Gazprom Αλεξέι Μίλερ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας.

«Οι δύο πλευρές τάχθηκαν υπέρ της παράτασης της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Γκάζπρομ και τη Ζίμενς, η οποία υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2011», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσία: Στα ύψη η δημοτικότητα του Πούτιν

Keywords