Ρόδος: Παρέμβαση από τον εισαγγελέα για τα σκουπίδια

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η συνεχιζόμενη άθλια κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων στη Ρόδο.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Κ. Μπούτσικος παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί αν με τη μη πλήρη και σε καθημερινή βάση αποκομιδή των σκουπιδιών, διαπράχθησαν τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.Με την παραγγελία του εισαγγελέα καλούνται να καταθέσουν στην Πταισματοδίκη Ρόδου κ. Αλ. Γαλάνη, ο αντιδήμαρχος επί της

Καθαριότητας Γιάννης Περδίκης και ο επίκουρός του Βασ.Ψυλλάκης.

Η προκαταρκτική εξέταση είναι βέβαιο ότι θα διεκπεραιωθεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά, αλλά το θέμα είναι αν θα προκύψουν ευθύνες και σε ποιους, δεδομένου ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου αποτελεί μια Βαβυλωνία σε κατάσταση αποσύνθεσης – μέχρι μάλιστα του σημείου να γίνεται λόγος ακόμα και για μποϋκοτάζ στη λειτουργία της, με σκοπό να υπονομευθεί η ιδιωτικοποίησή της.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ευθύνες ανήκουν στην πολιτική ηγεσία του Δήμου, διότι και στο ενδεχόμενο που συμβαίνουν υπονομευτικές πράξεις για να μη γίνεται ολοκληρωμένη η αποκομιδή σκουπιδιών, όφειλαν (και οφείλουν) να πάρουν τα μέτρα τους και να επιβάλουν κυρώσεις στους υπεύθυνους. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε, οι ευθύνες ανήκουν σ’ εκείνους που αδράνησαν και δεν έπραξαν το καθήκον τους.

ΠΗΓΗ rodosalarm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα