Προβλέπουν οι σκύλοι τους σεισμούς;

09:47 6/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Διάσταση απόψεων επικρατεί σχετικά με το αν οι σκύλοι προβλέπουν- προαισθάνονται επικείμενο χτύπημα του Εγκέλαδου, αν και επιστημονικά κάτι τέτοιο δεν έχει τεκμηριωθεί.

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι πριν από κάποιο σεισμό έχουν παρατηρήσει μία περίεργη συμπεριφορά του κατοικίδιού τους, είτε ήταν ανήσυχα, είτε κρύβονταν κάτω από έπιπλα.

Σύμφωνα με κτηνιάτρους δεν αποκλείεται τα σκυλιά να "ακούνε" το σεισμό που έρχεται,λίγα λεπτά πριν αυτός εκδηλωθεί, λόγω της αυξημένης ακοής τους.

Το βίντεο που ακολουθεί δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον σεισμό των 6,5 ρίχτερ

στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στις 9 Ιανουαρίου 2010.

Πρόκειται για την εικόνα που κατέγραψε μία κάμερα ασφαλείας στα γραφεία της εφημερίδας Times Standard , την ώρα του σεισμού.

Η σκυλίτσα Sophie, πετάγετε από τη θέση της και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το κτίριο αρχίζει να κουνιέται ολόκληρο από το δυνατό σεισμό!

Για πολλούς αυτό το βίντεο αποδεικνύει πως τα σκυλιά ΔΕΝ διαθέτουν καμία "ιδιαίτερη" αίσθηση, αφού αν αυτό συνέβαινε θα έπρεπε η Sophie να έχει αντιδράσει πολύ νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή - πιάνοντας προφανώς τη βοή του σεισμού! Δείτε το βίντεο:

πηγή: pyles.tv

Keywords
Τυχαία Θέματα