Πρωτοποριακή πρωτοβουλία από την Βάσω Κόλλια

Με ακόμα μία πρωτοποριακή δράση η Γενική Γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια έρχεται να υπενθυμίσει την σημασία που έχει η τεχνολογία για την γυναικεία επιχειρηματικότητα αλλά και το πώς το δημόσιο μπορεί να ξεφύγει από τα μίζερα στερεότυπα και να προσφέρει ουσιαστικό έργο μέσω της ανάπτυξης σημαντικών «συνεργειών» με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο λόγος για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Συμμαχία για την Γυναικεία Απασχόληση» που ανοίγει νέους ορίζοντες για την διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την ψηφιακή

τεχνολογία.

Μερικά από τα στοιχεία που παραθέτει η κ. Κόλλια έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι παράλληλα με το σημαντικό πρόβλημα ανεργίας, που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες, εκδηλώνεται ταυτόχρονα ένα έλλειμμα ψηφιακών δεξιοτήτων στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, αγγίζοντας τις 500.000 κενές θέσεις εργασίας μέχρι το 2015.

Στον αντίποδα αυτής της αρνητικής πραγματικότητας, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση» μπορεί να αποτελέσει «όχημα» για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προς όφελος των γυναικών, της επιχειρηματικότητας και της ψηφιακής οικονομίας.

Μαθαίνουμε επίσης ότι για τον σκοπό αυτόν, η Γενική Γραμματέας Ισότητας προσπάθησε όλο το προηγούμενο διάστημα, και τελικά πέτυχε να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός εταιρικού σχήματος 15 -μέχρι στιγμής- φορέως του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα από το χώρο της απασχόλησης και της πληροφορικής.

Στη βάση ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, με κοινό σχεδιασμό και επιτυγχάνοντας συνέργειες, οι φορείς θα προχωρήσουν στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων, ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους πόρους και την τεχνογνωσία που διαθέτουν συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην αντιμετώπιση προβλημάτων στο πεδίο της γυναικείας και νεανικής απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα