Οι 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου

Αν έχετε σκοπό να τις επισκεφτείτε, θα πρέπει να αντέχει η τσέπη σας. Αλλιώς ξανασκεφτείτε το...

Η ιστοσελίδα expatistan.com, αποτελεί ουσιαστικά μια πλατφόρμα η οποία συλλέγει πληροφορίες, από 200.000 χρήστες από όλο τον κόσμο, σχετικά με τις μέσες τιμές σε 1.600 πόλεις του κόσμου

10. Κοπεγχάγη
Στη 10η θέση της λίστας βρίσκεται η Κοπεγχάγη στην οποία 2 λίτρα αναψυκτικού στοιχίζουν 3,6 ευρώ.

9. Σαν Φρανσίσκο
Ένα μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί, στην πόλη της Golden Gate Bridge, φτάνει στα 13 ευρώ και μια φρατζόλα

άσπρο ψωμί του μισού κιλού κοστίζει 3 ευρώ!

8. Παρίσι
Το ενοίκιο για τα παριζιάνικα διαμερίσματα είναι της τάξης των 2.588 ευρώ, ενώ οι τιμές ενός δείπνου ή ενός μπουκαλίου κρασιού είναι χαμηλότερης κλίμακας μεν, ακριβές δε.

7. Σιγκαπούρη
Το πόσο ακριβή είναι η Σιγκαπούρη το καταλαβαίνει κανείς αν συγκρίνει την τιμή ενός Volkswagen Golf, η οποία εκεί φτάνει τα 95.300 (!) ευρώ, ενώ το ίδιο μοντέλο στο Σάντο Ντομίγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας, κοστίζει λιγότερο κατά 86%.

6. Λωζάνη
Για να διανύσετε με το ταξί στη Λωζάνη, απόσταση 8 χιλιομέτρων, πρέπει να πληρώσετε 28 ευρώ.

5. Νέα Υόρκη
Τα ενοίκια είναι υψηλά στη Νέα Υόρκη και μαζί με αυτά είναι και δυο καλά εισιτήρια για το θέατρο που θα αφήσουν την τσέπη σας... φτωχότερη κατά 240 ευρώ.

4. Ζυρίχη
Μια ντουζίνα αυγά στη Ζυρίχη κοστίζει 5,20 ευρώ.

3. Γενεύη
Ακόμα μια ελβετική πόλη βρίσκεται στις 5 πρώτες θέσεις της λίστας, στην οποία μισό κιλό στήθος κοτόπουλου, κοστίζει κατά μέσο όρο 11 ευρώ.

2. Όσλο
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, όπου η τιμή ενός μπουκαλιού κόκκινο κρασί φτάνει τα 21 ευρώ!

1. Λονδίνο
Στην πρώτη θέση της λίστας με τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, βρίσκεται το Λονδίνο, στο οποίο η μηνιαία κάρτα των μέσων μεταφοράς κοστίζει 160 ευρώ και η βενζίνη 1,68 ευρώ το λίτρο, η διπλάσια δηλαδή, τιμή από τη βενζίνη στο Λος Άντζελες.

Keywords
Τυχαία Θέματα