Προφητικός ο Δ. Ρέππας για την συναίνεση

Η συναίνεση είναι το ζητούμενο για τα δύο μεγάλα κόμματα, τα επιτελεία των οποίων βρίσκονται σε σκληρές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες μέρες για να καταλήξουν σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά στην όλη διαπραγμάτευση από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.

Ο κ. Ρέππας μαζί με τον κ. Αθανασάκη από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν την προσέγγιση με την Συγγρού στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ρέππας

«έβλεπε» συναίνεση εδώ και μήνες. Σε συνέντευξη του στον Λάμπρο Καλαρρύτη στον «Κόσμο του Επενδυτή» στις 16 Ιουλίου είχε δηλώσει ότι η ίδια η ζωή θα επιβάλλει τη συναίνεση.

«Αν οι συνθήκες αυτής της κρίσης δεν επιβάλλουν συνεννόηση και συναίνεση, τότε η συναίνεση δεν υφίσταται ως αξία με πρακτικό αντίκρυσμα, ας την διαγράψουμε από το λεξιλόγιό μας. Εμείς, επιδιώκουμε την ευρύτερη προγραμματική σύγκλιση και θα συνεχίσουμε να καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν» ανέφερε τότε ο κ. Ρέππας και συμπληρώνει:

«Δίνεται συχνά και η αίσθηση ότι κάποιοι επενδύουν στην αποτυχία, ότι μπορεί να αρνούνται τη συναίνεση γιατί θεωρούν πως αυτή πιθανώς να ωφελήσει πολιτικά την Κυβέρνηση. Θυμηθείτε πως τη συναίνεση της αντιπολίτευσης σε μείζονα θέματα την υπαγορεύει η ίδια η ζωή και θα την επιβάλλει η ίδια η ζωή, με τα διλήμματα που πηγάζουν εκ των πραγμάτων από την ίδια τη ζωή».

Μετά από τις τρείς μήνες και κάτι είμαστε μια ανάσα από την πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας με την συμβολή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα