Ραγκούσης: Η νέα κυβέρνηση να είναι κανονική

Κάθε ώρα, κάθε μέρα και πολύ περισσότερο κάθε εβδομάδα που χάνεται, τόσο πιο κοντά πηγαίνει η Ελλάδα στον κίνδυνο της χρεοκοπίας και ότι άλλο μπορεί να επιφέρει και να προκαλέσει στον τόπο μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχω προσωπικά καμία απολύτως αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε μια κανονική κυβέρνηση, που θα κυβερνήσει τον τόπο, θα νομοθετήσει και θα υλοποιήσει τους νόμους, που θα καλέσει το Κοινοβούλιο για να υπερψηφίσει», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός

Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να είναι μια ισχυρή προσωπικότητα και πρόσθεσε:«Είναι η ατμομηχανή της κυβέρνησης. Πρέπει πάση θυσία να είναι με πολιτικούς, και όχι μόνο όρους, πολύ υψηλών προδιαγραφών. Δεν είμαστε στην εποχή που αντιμετωπίζουμε μια εσωτερική πολιτική κρίση και θα έπρεπε να πάρουμε τον αείμνηστο Ξ. Ζολώτα για να σχηματίσουμε μια μεταβατική κυβέρνηση που απλώς θα κερδίσει χρόνο. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να κυβερνήσει. 'Αρα, ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών και αυτό, είχα την ευκαιρία, έγκαιρα, να το διατυπώσω στο υπουργικό συμβούλιο, ότι δεν μπορεί ο νέος πρωθυπουργός να είναι αποτέλεσμα ενός κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων. Πόσο μάλλον και των κομμάτων».

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Υπουργός Υποδομών προειδοποίησε ότι "πολύ σύντομα η χώρα θα βρεθεί απέναντι σε σοβαρά θέματα και προβλήματα. Μη φτάσουμε στο τέλος να συνειδητοποιήσουμε ότι συμμετέχουμε σε έναν αδιανόητο εθνικό παραλογισμό», συμπλήρωσε ο κ. Ραγκούσης.

Εν τω μεταξύ ο Γιάννης Ραγκούσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι στην νέα κυβέρνηση, λέγοντας: «Σε μένα δεν έχει γίνει καμία πρόταση και ρητώς σας λέω ότι δεν ξέρω ποια θα είναι η απάντησή μου εάν και όταν μου γίνει μια τέτοια πρόταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα