Προχωρά η ανταλλαγή του Ισραηλινού κατάσκοπου

Ο φερόμενος κατάσκοπος Ιλάν Γκραπέλ έφτασε σήμερα νωρίς το απόγευμα στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, ώστε να προχωρήσει η ανταλλαγή του με 25 Αιγύπτιους κρατούμενους.

Ο Αμερικανο-ισραηλινός Γκραπέλ, ο οποίος ήταν κρατούμενος στο Κάιρο με κατηγορίες κατασκοπείας, βρίσκεται στο συνοριακό φυλάκιο Τάμπα και σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναμένεται να φτάσει με αεροπλάνο στο Τελ Αβίβ, αργά το απόγευμα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ, όπου θα γίνει δεκτός από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν

Νετανιάχου.

Ισραήλ και Αίγυπτος συμφώνησαν να ανταλλάξουν τον Ιλάν Γκραπέλ, που κρατείται από τον Ιούνιο στο Κάιρο, με 25 Αιγυπτίους οι οποίοι κρατούνται κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών, όπλων ή για παράνομη είσοδο στο ισραηλινό έδαφος.

Οι Αιγύπτιοι κρατούμενοι είχαν συγκεντρωθεί σήμερα το πρωί στη φυλακή Μπιρ Σέβα, όπου περίμεναν να μεταφερθούν προς το Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Τάμπα, όπου αναμένεται να φτάσουν στις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εκπρόσωπο των σωφρονιστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα