Σαμαράς κατά κυβέρνησης για το «κούρεμα»

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Βρυξελλών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως το κούρεμα 50% του χρέους της χώρας μας, γυρίζει την Ελλάδα του 2020 πίσω στο 2009.

«Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι μόνο πόσο θα κουρευτεί το χρέος, αλλά το πώς η ελληνική οικονομία θα βγει από την ύφεση ώστε να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα και να μπορέσει να ορθοποδήσει»,

δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το «σημερινό ναύαγιο», όπως είπε, να μην «παριστάνουν τώρα τους ναυαγοσώστες».

Ο κ. Σαμαράς άφησε αιχμές για τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πανηγύρισε ήδη τέσσερις φορές στο πρόσφατο παρελθόν τη σωτηρία της Ελλάδας και τώρα πανηγυρίζει εκ νέου για το κούρεμα, το οποίο αρχικά απέρριπτε.

«Όλα εξαρτώνται πια από ένα πράγμα: Να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάκαμψη και για να συμβεί αυτό, η πολιτική που εφαρμόζεται πρέπει να αλλάξει. Όχι να αλλάξουν οι στόχοι για τη μείωση του ελλείμματος αλλά να αλλάξουν εκείνα που εμποδίζουν την ανάκαμψη, όπως οι φοροεπιδρομές και οι οριζόντιες περικοπές», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

«Ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε» σημείωσε, ενώ επισήμανε ότι η ΝΔ δεν θα δεχθεί την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε κανέναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα