Πολιτικά καραγκιοζιλίκια

Σιχαίνομαι να κάνω το δημοσιογραφικό προφήτη. Σαν κάτι νούμερα του επαγγέλματός μου, που όταν επιβεβαιωθούν σε κάτι που έχουν γράψει, ακκίζονται επισημαίνοντας: «όπως πρώτοι σας αναγγείλαμε» και διάφορες τέτοιες παπαριές.

Γιατί η δημοσιογραφία δεν είναι πρόβλεψη. Ούτε Λεφάκηδες είμαστε ούτε Παγιατάκηδες. Σωστή ανάλυση και σύνθεση γεγονότων κάνουμε πέρα από την αντικειμενική καταγραφή τους.

Και δεν χρειάζεται αν είναι κανείς προφήτης για να διαπιστώσει ότι αυτή η φασαρία με την τρόικα το τελευταίο τριήμερο (η περίφημη

κρίση ή σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα για τα εργασιακά) δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα σκηνοθετημένο πολιτικό θέατρο ή τσίρκο αν προτιμάτε, μεταξύ τροϊκανών και των τριών της σγυκυβέρνησης για να σωθεί (ό,τι μπορεί πια να σωθεί) από την αξιοπιστία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ που άλλα λέγανε προεκλογικά και άλλα τελικά υπογράφουν.

Δηλαδή έπρεπε να φανεί ότι αντιστέκονται τα παλικάρια μας. Ότι λένε και ένα «όχι», βρε αδερφέ, στους αδίστακτους τροϊκανούς.

Και σας έγραφα προχτές ότι είναι στημένη η σύγκρουση και ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία. Και τα φράγκα θα πάρουμε το Νοέμβρη. Και επιμήκυνση θα γίνει. Ίσως και κούρεμα.

Αλλά έπρεπε να δείξουν τα παλικάρια μας ότι στον Αρμαγεδδώνα που έρχεται για το 2013 στέκονται βράχοι ακλόνητοι οι τρεις τους στις απάνθρωπες απαιτήσεις της τρόικα.

Η οποία τρόικα εμφανίζεται τώρα να έχει πάρει πίσω κάποιες από τις σκληρές απαιτήσεις της, μετά τη σθεναρή αντίσταση των τριών παλικαριών μας. Και θα βγουν αύριο στο πόπολο οι τρεις τους για να πουν ότι το μεγάλο τους «όχι» ανέτρεψε τις απαιτήσεις της τρόικα.

Πολιτικά καραγκιοζιλίκια; Ίσως. Για τα ψηφαλάκια μας, ρε γαμώτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα