Ποιοι θέλουν να φάνε τον Βενιζέλο

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κυβέρνηση, μετά την επιστολή που έστειλαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο βουλευτές και στελέχη του κόμματος εκ των οποίων βουλευτές και πρώην υφυπουργοί: Οι Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Ντόλιος, Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής που ζητούν να συγκληθεί άμεσα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη δημόσια επίθεση Παπανδρεϊκών στο ΠΑΣΟΚ

οι οποίοι παρασκηνιακά αμφισβητούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το δικαίωμά του να αποφασίζει για τις μελλοντικές πολιτικές συνεργασίες χωρίς διαβούλευση στο εσωτερικό του κόμματος. «Ο Ευ. Βενιζέλος έχει λάβει αποφάσεις για τη στρατηγική του κόμματος, οι οποίες ουδέποτε συζητήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και στα όργανα» αναφέρουν οι «αντάρτες» στις κατ' ιδίαν συζητήσεις.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη του κινήματος που θα επιθυμούσαν αλλαγή ηγεσίας πριν τις προσεχείς εκλογές με ταυτόχρονη απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από την συγκυβέρνηση ώστε να περισωθεί το κόμμα εκλογικά. Μια σκληρή ομάδα Παπανδρεϊκών βουλευτών και στελεχών, παρότι συμμετέχει στα κομματικά όργανα και στις επιτροπές της Βουλής, σχεδιάζει ήδη την επόμενη ημέρα. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δύσκολα θα αποχωριστεί την εξουσία του κόμματος και δεν πρόκειται να παραχωρήσει την ηγετική καρέκλα αμαχητί. «Εξάλλου η εμμονή του να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε αυτόν ακριβώς το στόχο», λένε στελέχη του κινήματος και προσθέτουν με νόημα: «να αγκιστρωθεί στη θέση ώστε να μην αμφισβητηθεί εσωκομματικά».

Πηγή: Εφημερίδα Newsbomb

Διαβάστε επίσης:

«Ο Βαγγέλης θα φύγει μετά τις ευρωεκλογές»!

Η ομάδα Παπανδρέου πιέζει το Βενιζέλο

Υπό κατάρρευση το ΠΑΣΟΚ –Την έξοδο δείχνουν στον Βενιζέλο και οι «75»

Έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ζητούν 11 μέλη

«Επεισόδιο» Σαμαρά-Βενιζέλου λόγω σεναρίων για πρόωρες εκλογές!

Keywords
Τυχαία Θέματα