Πιστόριους: «Ξυπνώ και μυρίζω το αίμα!»

14:23 7/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο Όσκαρ Πιστόριους στην πρώτη μέρα της απολογίας του στο δικαστήριο της Πρετόρια.

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 δολοφόνησε την σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ και κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Την Δευτέρα (7/4) άρχισε η απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου και

στις πρώτες του κουβέντες, ο Όσκαρ Πιστόριους εμφανίστηκε συντρετριμμένος.

Αρχικά, ο Νοτιοαφρικανός απευθύνθηκε προς την οικογένεια της συντρόφου του εκφράζοντας την θλίψη του για την απώλειά τους: «Θα ήθελα με την ευκαιρία να απολογηθώ στον κύριο και την κυρία Στίνκαμπ. Κάθε μέρα που ξυπνώ είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι και δεν μπορώ καν να φανταστώ τον πόνο και τη θλίψη που σας προκάλεσα. Δεν έχει περάσει στιγμή που να μη σας σκέφτομαι και προσεύχομαι διαρκώς για σας. Απλώς προσπαθούσα να προστατέψω τη Ρίβα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η Ρίβα πήγε εκείνο το βράδυ για ύπνο και ένιωθε την αγάπη μου», ανέφερε αρχικά μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια μίλησε για την ψυχολογική του κατάσταση μετά το τραγικό περιστατικό: «Από πέρσι παίρνω αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά. Για αρκετές εβδομάδες δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Φοβάμαι να κοιμηθώ. Προτιμώ να μην κοιμηθώ. Με τρομάζει ο παραμικρός θόρυβος και ξυπνάω τρομοκρατημένος. Έχω φοβερούς εφιάλτες και όταν ξυπνάω μυρίζω το αίμα. Δεν θέλω να ξαναπιάσω όπλο στα χέρια μου».

Τα λόγια ίσα που έβγαιναν από το στόμα του χρυσού παραολυμπιονίκη και πολλές φορές η έδρα του δικαστηρίου έκανε συστάσεις προς τον αθλητή να ανεβάσει τον τόνο της φωνής του.

Η πρώτη μέρα της απολογίας ολοκληρώθηκε με τον Όσκαρ Πιστόριους να μιλά για τον ακρωτηριασμό του, την σχέση του με την μητέρα του και πως ζει με προσθετικά μέλη, ενώ σε προσπάθειά του να κερδίσει τη συμπάθεια του δικαστηρίου, μίλησε και για το φιλανθρωπικό του έργο και την πορεία του στον αθλητισμό.

Πηγή: onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα