Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου

12:00 4/4/2013 - Πηγή: NewsBomb

Οι «δημοτικές» εκλογές της 7 Απριλίου, ακόμα ένα επεισόδιο βίας κατά των γυναικών και το λαθρεμπόριο τσιγάρων από τουρκικό πλοίο είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Οργή για τον έλεγχο της αστυνομίας και του στρατού», αναφέρεται στην αντίδραση των λιμενεργατών για την έρευνα που έγινε σε πλοίο υπό την επίβλεψη της «αστυνομίας» και του στρατού, όπου εντοπίστηκαν λαθραία τσιγάρα με αποτέλεσμα τη σύλληψη

ατόμων του πληρώματος. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο υποψήφιος «δήμαρχος» Λευκωσίας του Ρεπουμπλικανικό Τουρκικού Κόμματος Καντρί Φελλάχογλου επισκέφθηκε την εφημερίδα και δήλωσε ότι κρατούνε ίσες αποστάσεις με όλους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Σεχέρ Μπερτίζ η οποία κτυπήθηκε βάναυσα από τον σύζυγο της, τέθηκε υπό την προστασία των «κοινωνικών υπηρεσιών».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Προς το χάος», αναφέρεται στην απεργία που ξεκίνησε από την Δευτέρα η τουρκοκυπριακή συντεχνία Καμού-Ις, με σκοπό να εμποδίσει την άρση του δικαιώματος αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης των «δημόσιων» υπαλλήλων. Αλλού γράφει ότι ο Σελαχαττίν Γιουτζέλ με την πρόφαση ότι η πρώην σύζυγος του δεν τον άφηνε να δει το παιδί τους, κτύπησε το κεφάλι της στο τοίχο με αποτέλεσμα το τραυματισμό της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν υπάρχει πλέον ζήτηση στα κατεχόμενα για θαλάσσιες μεταφορές με παράδειγμα το 2012 όπου στο λιμάνι της Αμμοχώστου έφτασαν μόνο 14 επιβάτες.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Η λευκή ταυτότητα θα μπορούσε να ήταν η λύση», αναφέρει ότι ο «υπουργός εσωτερικών» Ναζίμ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι οι περισσότεροι έποικοι που έκαναν αίτηση για υπηκοότητα του ψευδοκράτους το έκαναν με σκοπό την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος, και ότι το ψευδοκράτος θα μπορούσε να χειριστεί το θέμα με την έκδοση λευκής ή πράσινης ταυτότητας. Σε άλλο θέμα ότι και ο στρατός των ΗΕ κάνει προσπάθειες εντοπισμού του Μουσταφά Γκαζί κτηνοτρόφου στην περιοχή Λουρουτζίνα, που εξαφανίστηκε από το χωριό του από την Κυριακή το βράδυ. Αλλού ότι τα άτομα που πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Μεχμέτ Σαλίχ Καραλίμ δεν μπήκαν καν στο κόπο να καλύψουν τα πρόσωπα τους

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Κατάντησε εφιάλτης», αναφέρει ότι στα κατεχόμενα ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο έχει φτάσει τα 8 χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και βρεφών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Σελαχαττίν Γιουτζέλ με την πρόφαση ότι η πρώην σύζυγος του Σεχέρ Μπερτίζ δεν τον άφηνε να δει τον 7χρονο γιο τους, κτύπησε το κεφάλι της στο τοίχο με αποτέλεσμα το τραυματισμό της. Η εφημερίδα αναφέρει ότι την Σεχέρ έσωσαν οι γείτονες της. Αλλού με τίτλο «δεν είναι αστείο είναι πραγματικότητα» αναφέρει ότι 76χρονος παππούς Μαχμούτ νομιζόμενος ότι το ποντικοφάρμακο που έβαλε ο «δήμος» στην περιοχή είναι λουκούμι, το έφαγε και αυτό παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή του.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Τα κόμματα κατεβαίνουν στην πλατεία», αναφέρει ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις «δημοτικές» εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή 7 Απριλίου και ότι τα κόμματα άρχισαν να κατεβαίνουν στις πλατείες για προεκλογικές συναντήσεις. Αλλού αναφέρει ότι ο αριθμός ατόμων που συνελήφθηκαν για την υπόθεση λαθρεμπόριο τσιγάρων έχει φτάσει τους εννέα. Γράφει επίσης ότι ο επιχειρηματίας Μεχμέτ Σαλίχ Καραλίμ του οποίου πυρπόλησαν το αυτοκίνητο, δήλωσε ότι και να μου κάψουν ακόμα δέκα αυτοκίνητα δεν πρόκειται να παραιτηθώ από την δουλειά μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα