Παπαρήγα: Μια συνεργασία δεν μπορεί να είναι προεκλογική

Το κριτήριο για την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ βρίσκεται στο κοινωνικό επίπεδο και μετά στο πολιτικό, δήλωσε η γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα βρέθηκε στην Άγκυρα, για ημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας με τίτλο «Ο σοσιαλισμός θα νικήσει».

«Είναι μια επέτειος μνήμης για το τουρκικό Κομμουνιστικό Κόμμα της δολοφονίας στελεχών του, αλλά έχει και το στοιχείο της παρέμβασης στα σημερινά προβλήματα», είπε η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη

στην εκδήλωση.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας και την πολιτική συνεργασιών του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «η πολιτική συνεργασιών είναι αναγκαία, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός», καθώς η συνεργασία θα πρέπει να έχει στόχο να ωφελήσει το λαό:

«Σήμερα θεωρούμε ότι κριτήριο για τη συνεργασία πρέπει να είναι το κοινωνικό επίπεδο και μετά το πολιτικό. Στο κοινωνικό επίπεδο για μας υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή. Από τη μια πλευρά υπάρχει η σύγχρονη εργατική τάξη και ενδιάμεσα μικροαστικά λαϊκά στρώματα, ένα μέρος αυτών που δέχεται κυριολεκτικά μια πολιτική εξόντωσης».

«Μιλάμε δηλαδή για τη συνεργασία της εργατικής τάξης ή για συμμαχία που εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων της πόλης και της υπαίθρου» είπε και τόνισε πως «η συνεργασία για να γίνει πρέπει να προϋπάρξει, δεν μπορεί να είναι εκλογική».

Keywords
Τυχαία Θέματα