Πάγκαλος: Κατάργηση σταυρού και μεικτό εκλογικό σύστημα

13:00 2/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Την κατάργηση του σταυρού προτίμησης και την εφαρμογή ενός μεικτού εκλογικού συστήματος στη χώρα προτείνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ. Πάγκαλος προτείνει ένα σύγχρονο εκλογικό σύστημα και δημοκρατική οργάνωση των πολιτικών κομμάτων, τα οποία όπως σημειώνει είναι απαραίτητες προϋποθέσεις

για την ανασυγκρότηση της πολιτικής ζωής και την επιβίωση της δημοκρατίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει πως 100 βουλευτές θα πρέπει να εκλέγονται από μία ενιαία πανελλαδική περιφέρεια ή δύο έως τρεις περιφέρεις και οι υπόλοιποι διακόσιοι να εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες που θα συγκροτηθούν με ισοδύναμη εκλογική βάση ή στον πρώτο γύρο με απόλυτη πλειοψηφία ή στον δεύτερο γύρο μεταξύ δύο πλειοψηφησάντων.

Ο κ. Πάγκαλος για ακόμα μια φορά στρέφει τα πυρά του κατά της Αριστεράς, σημειώνοντας πως ακόμα και αν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι η «Σταλινική μέχρι το κόκαλο» Αλέκα Παπαρήγα, ο «ευρωπαιστής και σχεδόν σοσιαλδημοκράτης» Φ. Κουβέλης και ο «αναρχοαυτόνομος – οργισμένο νιάτο» Α. Τσίπρας δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στο παραμικρό.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος υπογραμμίζει στο άρθρο του πως το κόμμα έχει παραμείνει από τον καιρό του Ανδρέα Παπανδρέου ένα «προσωποπαγές» κόμμα. Για να επιβιώσει υποστηρίζει πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να οργανώσει τα συνέδριά του όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της Δύσης, παρουσιάζοντας δηλαδή κείμενα θέσεων που θα αφορούν τα θεμελιώδη πολιτικά προβλήματα της χώρας.
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη ΝΔ πρώτη δύναμη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει «άφρονες και ολιγόφρονες» όσους εξωθούν την ηγεσία της σε πρόωρο προεκλογικό παραλήρημα, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα εξαιρετικά μικρά ποσοστά που παρουσιάζει και αυτό το κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα