Όταν με λοιδορούσε ο Πάγκαλος στη Βουλή

14:03 4/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

Όταν πριν 3 χρονια άρχισα να κάνω αλλεπάλληλες εκπομπές στην τηλεόραση του Alter για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας παρουσιάζοντας έρευνες που μας έκρυβαν δεκαετίες στα υπουργεία, και απόρρητες εκθέσεις Ελλήνων και ξένων επιστημόνων που έδειχναν ότι η Ελλάδα κρύβει στα σπλάχνα της έναν μεγάλο θησαυρό σε πετρέλαιο και φυσικό

αέριο, κάποιοι ήθελαν να με εμφανίσουν σαν τον τρελό του χωριού που ξαφνικά μιλάει για φανταστικά και ανύπαρκτα πράγματα.

Παρά τις πρώτες ειρωνείες και τα σαρκαστικά σχόλια για τις εκπομπές μου από κάποιους δήθεν «ξερόλες», από πολιτικούς που είχαν λερωμένη τη φωλιά τους στο θέμα της ενέργειας λόγω διαπλοκών και διασυνδέσεων με επιχειρηματίες, και από κάποιους που λόγω συμφερόντων θα ήθελαν δέσμια την Ελλάδα σε εισαγωγές ενέργειας, εγώ επέμενα.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή το 2010 όπου τότε ο πανίσχυρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στη σχετική συζήτηση στη Βουλή είπε το εξυπνακίστικο:

«Ζήτησα από τον παλιό μου φίλο Χαρδαβέλλα να μου δώσει τα κλειδιά των πετρελαίων στο Αιγαίο αλλά ακόμη τα περιμένω»

Αύριο πάω σε ένα κλειδαρά να του φτιάξω ένα κλειδί για να το στείλω στον Πάγκαλο στη Τζια να το βάλει στο γραφείο του να το βλέπει και να θυμάται πόσο άσχετος ήταν και στο θέμα αυτό της ύπαρξης ενεργειακού πλούτου της Ελλάδας.

Πριν δύο μήνες ο τέως υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση Παπανδρέου και ένας από τους πιο σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς κ. Γ. Μανιάτης μίλησε δημόσια για αναμενόμενα έσοδα από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου 150 δις. ευρώ μέχρι το 2032.

Αύριο ο σημερινός αρμόδιος υπουργός κ. Λιβιεράτος ενημερώνει την επιτροπή της Βουλής για τις έρευνες που αρχίσουν σε λίγες μέρες οι ξένες εταιρείες σε Ιόνιο και Κρήτη

Θα τις παρακαλέσω το πρώτο μπιτόνι πετρελαίου που θα βρουν να το στείλουν στον αμπελουργό πλέον κύριο Πάγκαλο σαν ένα ωραίο πεσκέσι για τα όσα ανόητα και εκτός πραγματικότητας είχε πει στην Βουλή σαν αντιπρόσωπος της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα