Ολάντ: Θα είμαι πρόεδρος όλων των Γάλλων

03:54 7/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Με τη φράση «ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία», ολοκλήρωσε την ομιλία του εν μέσω χειροκροτημάτων στην πλατεία της πόλης Τουλ, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Στην ομιλία του ο Ολάντ διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους του ότι θα κρατήσει τις υποσχέσεις του για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, διατήρηση του κοινωνικού μοντέλου της Γαλλίας, στήριξη της παιδείας, αναδιάρθρωση

του παραγωγικού μοντέλου ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική, περιορισμό του ελλείμματος και κυρίως επαναπροσανατολισμό της Ευρώπης με στόχο την ανάπτυξη.

«Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή νίκη ήταν μια πραγματική ανακούφιση για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μια ελπίδα ότι επιτέλους η λιτότητα δεν είναι αναπόφευκτη. Αυτή είναι πλέον η δική μου αποστολή, να δώσω δηλαδή στην ευρωπαϊκή ανοικοδόμηση μια διάσταση ανάπτυξης για την απασχόληση για την ευημερία για το μέλλον. Και αυτό θα πω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους ευρωπαίους εταίρους και πρώτ' απ' όλα στη Γερμανία, στο όνομα της φιλίας που μας δένει και στο όνομα της κοινής ευθύνης».

Ο Ολάντ δεν παρέλειψε στην αρχή της ομιλίας του να απευθύνει «δημοκρατικό χαιρετισμό» στον Νικολά Σαρκοζί για τα πέντε χρόνια της θητείας του. «Αξίζει τον σεβασμό μας», είπε.

Επανέλαβε ότι θα επιδιώξει να είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων, ότι «κανένα παιδί της Γαλλίας δεν θα παραγκωνιστεί, δεν θα γίνει θύμα διακρίσεων, για όλους θα υπάρξει η ελπίδα της υπόσχεσης για ένα καλύτερο μέλλον».

Ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι πιο σημαντική προτεραιότητά του είναι η συσπείρωση του γαλλικού λαού, που θεωρεί απαραίτητη για να αντιμετωπίσει η Γαλλία τις μεγάλες προκλήσεις που την περιμένουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα