Οι Ρώσοι κατηγορούν τη Συριακή αντιπολίτευση

Ανοιχτά κατηγορήθηκε σήμερα από το ΥΠΕΞ της Ρωσίας η αντιπολίτευση της Συρίας.

Οι Ρώσοι τόνισαν πως η Συριακή αντιπολίτευση ευθύνεται για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας, αφού χρησιμοποιεί «τακτική τρομοκρατίας».

«Στη Συρία, υπάρχει μία άλλη μερίδα, είναι οι ομάδες της αντιπολίτευσης, οι οποίες έχουν στραφεί στην τακτική της μαζικής τρομοκρατίας. Η υπογραφή αυτών των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, που εκτελούνται στο συριακό έδαφος, συνίσταται στον μεγάλο αριθμό των αμάχων θυμάτων και στην καταστροφή κοινωνικών υποδομών, αυτό θυμίζει ό,τι συνέβαινε

στο Ιράκ, στην Υεμένη και σε άλλα σημεία όπου δραστηριοποιείται η Αλ Κάιντ και οι δομές που συνδέονται με αυτήν», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντρ Λουκασέβιτς κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση του Τύπου.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας παραδέχθηκε πως ευθύνες για την παραβίαση της εκεχειρίας έχει και το Συριακό καθεστώς, ωστόσο η μεγαλύτερη ευθύνη είναι της αντιπολίτευσης:

«Στις εστίες των συγκρούσεων, έχουν διαπιστωθεί παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από τις δύο πλευρές—τις κυβερνητικές δυνάμεις και τις ομάδες της αντιπολίτευσης. Όμως, με τη μεγαλύτερη συχνότητα αυτό συμβαίνει εξαιτίας των ενεργειών της ένοπλης αντιπολίτευσης, οι οποίες αναγκάζουν τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας να ανταπαντήσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα