Οι κάλπες της ξευτίλας

Να γίνει επιτέλους απόψε η ψηφοφορία στη βουλή για το ποιος ευθύνεται για τις αθλιότητες με τη λίστα Λαγκάρντ, να τελειώνουμε με αυτές τις πολιτικές γελοιότητες ΟΛΩΝ των πολιτικών αρχηγών τις τελευταίες 10 μέρες, για να προχωρήσει παρακάτω η χώρα.

Αυτές οι κάλπες που θα στηθούν απόψε τη νύχτα στη βουλή αποκαλύπτουν την ξευτίλα και την ανικανότητα ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος,

που:

1. Δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ για να μαζέψει έστω και ένα ευρώ από τους φοροφυγάδες. Αντίθετα τα πολιτικά λαμόγια την έκρυψαν επιμελώς.

2. Σε μέρες εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα, όπου ο πολίτης γονατίζει κάτω από τα νέα μέτρα και όπου στο φορολογικό νομοσχέδιο προστατεύονται οι «σκαφάτοι» αλλά καλείται να πληρώσει στην εφορία και ο άνεργος, οι πολιτικοί μας αρχηγοί συνεδριάζουν για να αποφασίσουν αν θα στηθούν δύο, τρεις ή τέσσερις κάλπες στη βουλή για τη λίστα και τα τρωκτικά της.

3. Σκυλοκαβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ κομμάτων και κυρίως μεταξύ Βενιζέλου και Τσίπρα. Η γελοιότητα ενός ολόκληρου κρατικού συστήματος όπου διάφορες «κολώνες» του (Παπακωνσταντίνου- Διώτης και λοιποί συγγενείς) κοροϊδεύουν πρόστυχα όλους μας... ότι έχασαν CD και στικάκια με τα αυθεντικά στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.

4. Ενώ δεν γίνεται καμία σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών για τη σωτηρία των νέων από την ανεργία και για το πώς δεν θα πεθαίνει ο κόσμος στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης φαρμάκων, ακόμα και χειρουργικών εργαλείων, οι τρεις συνεταίροι στην κυβέρνηση συνεδριάζουν (και τελικά δεν συμφωνούν) αν θα στηθούν απόψε τρεις ή τέσσερις κάλπες.

Στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου η σημερινή βραδιά στη βουλή θα έχει τον τίτλο: «Η ημέρα που στήθηκαν οι κάλπες της ξευτίλας στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα