Οι ιρακινές δυνάμεις μπήκαν στο διυλιστήριο του Μπάιτζι

Να εισέλθουν στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας, για πρώτη φορά μετά από τις πολύμηνες μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού…

Η πλήρης ανάκτηση του ελέγχου του διυλιστηρίου του Μπάιτζι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες εδώ και μήνες έχουν αναλάβει το έργο αποκατάστασης της σταθερότητας στη χώρα.

«Η πρώτη ιρακινή δύναμη, η αντιτρομοκρατική ομάδα με την ονομασία Τάγμα της Μοσούλης, κατάφερε να εισέλθει στο διυλιστήριο Μπάιτζι για πρώτη φορά μέσα στους τελευταίους 5 μήνες», δήλωσε στο πρακτορείο

ειδήσεων Reuters ο αστυνομικός διευθυντής Σάλεχ Τζάμπερ, επικεφαλής της ομάδας στην οποία έχει ανατεθεί η φρούρηση του διυλιστηρίου.

Η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε μάλιστα εικόνες από την είσοδο των ιρακινών δυνάμεων στο διυλιστήριο. «Σε αυτή την περιοχή, τρομοκράτες είχαν τοποθετηθεί στα δεξιά και τα αριστερά. Αν το θέλει ο Θεός, το Μπάιτζι θα αποτελέσει το κλειδί για την απελευθέρωση κάθε σπιθαμής του Ιράκ», δήλωσε ο διοικητής των τοπικών επιχειρήσεων ασφαλείας, Αμπντέλ Ουάχαμπ αλ Σαάντι.

Την ίδια ώρα, οι αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εμπόδισαν την περαιτέρω προέλαση της ισλαμιστικής οργάνωσης στο εσωτερικό του Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Μπάιτζι τον Ιούνιο, ενώ οι μαχητές του κατάφεραν να περικυκλώσουν το διυλιστήριο από το οποίο έκλεβαν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός του, Ιράκ Χάινταρ αλ-Αμπάντι, καθαίρεσε αυτή την εβδομάδα 26 ανώτερους αξιωματικούς του στρατού, οι οποίοι κατηγορούνται για διαφθορά, κάνοντας μια φανερή προσπάθεια να δείξει ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το ζήτημα της βελτίωσης της λειτουργίας των ενόπλων δυνάμεων και της αποτελεσματικότητάς τους, για την αντιμετώπιση της απειλής του Ισλαμικού Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα