Οι εξελίξεις στην Ελλάδα στο βελγικό Τύπο

Η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «De Tijd» ασχολείται σήμερα με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο τονίζει ότι «εξακολουθεί να παίζει με τη φωτιά».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «με τη φωτιά εξακολουθεί να παίζει ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, αρνούμενος να παράσχει στην ΕΕ γραπτές εγγυήσεις

επί της δανειακής σύμβασης».

Στη συνέχεια η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι το ΔΝΤ έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, ενόσω δεν υπάρχει η απαιτούμενη ευρεία πολιτική στήριξη στα μέτρα που προβλέπει το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Κατά τα άλλα, η εφημερίδα αναφέρεται στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρώτης έκθεσης για την λειτουργία του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η προσοχή της εφημερίδας εστιάζεται κυρίως στις δυσκολίες που συναντά η υλοποίηση του προγράμματος παραγωγής ηλιακής ενέργειας «Ήλιος» και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην κατασκευή πέντε αυτοκινητοδρόμων.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, όπως και στη συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας για τη φορολόγηση των καταθέσεων.

Η επίσης βελγική εφημερίδα «De Morgen» φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο «Η Ελλάδα εντείνει το κυνήγι της φοροδιαφυγής», στο οποίο επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση επιστρατεύει πλέον τα μεγάλα μέσα στην προσπάθειά της να πατάξει την φοροδιαφυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα