Ο Νίκος Παπανδρέου και οι εμίρηδες

13:39 5/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Μερικές ώρες μετά τις μομφές του Γιώργου Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο αποκαλύπτουμε γιατί υπάρχει θόρυβος για τον αδελφό του, τον Γιώργο Σεφερτζή, τον Σπύρο Κουβέλη και τον Χάρη Παμπούκη

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη έθιξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου

κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Όταν ήρθε η ώρα να αναφερθεί στα συμφέροντα και στον έλεγχο από τη Δικαιοσύνη έθιξε ένα θέμα που χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές ως ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξεως. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι θα έπρεπε να γίνουν μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον αδελφό του, τον κ. Νίκο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, παρότι που ο κ. Νίκος Παπανδρέου έχει δει το όνομά του να εμπλέκεται σε συγκεκριμένα θέματα, ουδέποτε εξετάστηκε.

Κάνοντας μια πρόχειρη αναδίφηση σε όσα λέγονται και γράφονται σχετικώς με τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Νίκου Παπανδρέου, οι οποίες είναι εστιασμένες στις ελληνοαραβικές επιχειρηματικές σχέσεις μπορούμε να βρούμε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Οι επαφές στο Καβούρι

Όταν πραγματοποιήθηκε το 3ο Ελληνο-αραβικό φόρουμ από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2010 σε γνωστό ξενοδοχείο του Καβουρίου, ο αδελφός του τότε πρωθυπουργού είχε επαφές και ιδιαίτερες συζητήσεις με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας από το Κατάρ που είχαν ενδιαφερθεί να επενδύσουν στο Πλατυγιάλι Αστακού.

Να θυμίσουμε ότι σ’ αυτήν την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας επενδύθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργηθεί ένα ιδιωτικό λιμάνι, το οποίο ωστόσο στερείται οδικών προσβάσεων.

Σ’ αυτήν την περιοχή υποτίθεται ότι οι Άραβες θα δημιουργούσαν ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με LPG και θα γίνονταν επενδύσεις στο Αγρίνιο, το οποίο θα μετατρεπόταν σε ένα μικρό «Ντουμπάι». Για να γίνουν όλα αυτά, τις συζητήσεις φέρεται να είχε αναλάβει ο συγγραφέας κ. Νίκος Παπανδρέου χωρίς να έχει κάποιο θεσμικό ρόλο. Το παράδοξο είναι ότι ως εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που θα επένδυε στον Αστακό εμφανίσθηκε ο προσωπικός φίλος του Νίκου και πρώην επικοινωνιακός σύμβουλος του κ. Γιώργου Παπανδρέου κ. Γιώργος Σεφερτζής!

Σημειώστε ότι ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης (σ.σ. τον οποίο θα ξαναδούμε παρακάτω) είχε κάνει δήλωση λέγοντας ότι η επένδυση αυτή ήταν απάντηση στην κρίση και την ύφεση της εθνικής οικονομίας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο πράσινος δήμαρχος Αστακού κ. Παναγιώτης Στάικος αντέδρασε έντονα και μετά έγινε το «κόκκινο πανί» για την ηγεσία του κόμματος.

Προφανώς το θέμα είναι πολιτικό, εκτός αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπονοεί με τη δήλωσή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του πως υπάρχουν ζητήματα επί των οποίων θα έπρεπε να διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα.

Στην υπόθεση είχε εμπλακεί και το όνομα του επιχειρηματία κ. Ιωάννη Αντωνιάδη Σπορίδη ο οποίος είχε παρουσιαστεί σε έκθεση Τεχνολογιών Περιβάλλοντος στο εκθεσιακό κέντρο της Ανθούσας λέ

Keywords
Τυχαία Θέματα