Νέες απειλές Καρατζαφέρη για αποχώρηση από την κυβέρνηση

13:07 5/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Νέα προειδοποίηση ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου, εάν τα άλλα δύο κόμματα δεν σοβαρευτούν εν όψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

Επανέλαβε τη θέση του για συνεννόηση των τριών πολιτικών αρχηγών,

υπό τον πρωθυπουργό, για όλα τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης που αφορούν τη νέα δανειακή σύμβαση, προκειμένου τα τρία κόμματα να εμφανιστούν «μονομπλόκ απέναντι στην τρόικα».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Σαφώς και θα αποχωρήσω, αν δεν σοβαρευτούν» και εξήγησε τη στάση του λέγοντας ότι είναι στάση ευθύνης, καθώς θέλει να πιέσει τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την ικανοποίησή του που στο ΠΑΣΟΚ «έστω και προσωρινά, έστω και επιδερμικά» το θέμα ηγεσίας αντιμετωπίστηκε.

Ερωτηθείς εάν θέτει ζήτημα εξεταστικών επιτροπών, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Έγιναν παραλήψεις ή ενδεχομένως και κάποια πράγματα περισσότερα από παραλήψεις, αλλά δεν είναι περίοδος τώρα για να εξεταστούν τέτοια πράγματα».

Όσον αφορά στο θέμα του διαδόχου του κ. Παπανδρέου, ο Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την άποψη ότι είναι «ευανάγνωστο πως πηγαίνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο», ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να διευκρινίσει το ρόλο του, καθώς «δεν μπορεί να έχει τους δύο αντιπροέδρους του στην κυβέρνηση και να κάνει αντιπολίτευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα