Ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει μετοχές στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Εκπλήξεις έκρυβε η φορολογική δήλωση του Μιτ Ρόμνεϊ, του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

Ο Ρόμνεϊ έδωσε στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση, μετά την ήττα του στη Βόρεια Καρολίνα από τον εσωκομματικό του αντίπαλο, Νιουτ Γκίνγκριτς.

Από τη δήλωση προκύπτει ότι ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός είναι ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς, ενδιαφέρον όμως έχουν και τα στοιχεία σχετικά με τις επενδύσεις του.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει μετοχές μεταξύ άλλων στην Εθνική Τράπεζα

της Ελλάδος.

Επίσης, ο βαθύπλουτος Αμερικανός έχει επενδύσει στην τουρκική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Turkcell.

Οι άλλες εταιρείες με έδρα την Ευρώπη, στις οποίες κατέχει μετοχές ο Ρόμνεϊ είναι οι: British Sky Broadcasting, Deutsche Bourse AG, Vestas Wind Systems, Nestle, Logitech Intl, Louis Vuitton, Nokia, Schulberger, Novo-Nordisk.

Η δημοσιοποίηση της φορολογικής δήλωσης του Ρεπουμπλικάνου δημιούργησε αντιδράσεις, καθώς μέσω off-shore και λογαριασμών στην Ελβετία, φορολογούνταν με χαμηλότερο συντελεστή για τα εισοδήματά του, σε σχέση με τους Αμερικανούς πολίτες.

Επίσης, οι επενδύσεις του στην Ευρώπη οδήγησαν κάποιους αναλυτές να πουν ότι έχει ίδιον όφελος η πολεμική του στον πρόεδρο Ομπάμαγια τους χειρισμούς του, σε σχέση με την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα