Ο Λαμποργκίνι έπιασε τον... ταύρο από τα κέρατα

Δεκαεννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Φερούτσιο Λαμποργκίνι, του ιδρυτή μίας εκ των μεγαλύτερων εταιριών κατασκευής supercars παγκοσμίως.

Σαν σήμερα, πριν από 19 χρόνια, πέθανε ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας, Λαμποργκίνι, Φερούτσιο Λαμποργκίνι. Από τότε ο κόσμος των αυτοκινήτων είναι σαφώς φτωχότερος.

Η αγάπη του Φερούτσιο Λαμποργκίνι, ο οποίος γεννήθηκε το 1916, για το αυτοκίνητο έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, όταν κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ιταλικό

στρατό έγινε υπεύθυνος συντηρητής οχημάτων, στη Ρόδο. Μετά τον πόλεμο, ξεκίνησε να μετατρέπει στρατιωτικά οχήματα σε τρακτέρ, τα οποία, τότε, είχαν τεράστια ζήτηση.

Στη συνέχεια αγόρασε ένα εργοστάσιο στο Τσέντο, όπου κατασκεύαζε τα επόμενα χρόνια τα δικά του τρακτέρ. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα το 1963, ο μύθος θέλει τον Λαμποργκίνι να διαμαρτύρεται ευγενικά στον Έντζο Φεράρι, στο γειτονικό Μαρανέλο, για προβλήματα με το συμπλέκτη σε μια Ferrari που είχε αγοράσει. Μάλιστα, επειδή είχε πολύ μεγάλες μηχανολογικές γνώσεις, ο Λαμποργκίνι πρότεινε μια λύση στο πρόβλημα.

Η απάντηση που έλαβε, όμως, από τον Φεράρι ήταν: «Εσύ κοίτα τα τρακτέρ σου και άσε εμένα να ασχοληθώ με τα αυτοκίνητα». Ο Λαμποργκίνι, λένε, αποφάσισε να κατασκευάσει τα δικά του αυτοκίνητα, στη Σαντ Άγκατα, με στόχο να γίνουν (τα) καλύτερα! Καλύτερα και από τις Ferrari... Την ίδια χρονιά, με σήμα τον ταύρο (αυτό ήταν και το ζώδιο του Ιταλού), έγινε η πρώτη πρωτότυπη εμφάνιση της Lamborghini 350 GTV, η οποία παρουσιάστηκε στο σαλόνι του Τορίνο...

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα