Ο άγνωστος κόσμος των μικρών κομμάτων

Εννέα στους δέκα πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, από τους δέκα που θα πάνε στην κάλπη, οι έξι δεν θα ψηφίσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δίνοντας ελπίδες για μια καλύτερη τύχη στα μικρά κόμματα.

Ποια είναι, όμως, τα μικρά, άγνωστα κόμματα; Ποιο το πρόγραμμά τους, οι προτάσεις για έξοδο της Ελλάδας

από την οικονομική κρίση, αλλά και οι θέσεις τους για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία; Ποια σκέπτονται από τώρα να στηρίξουν τα μεγάλα κόμματα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας;

Η εκπομπή «Αποκαλύπτω» του newsbomb με τον Κώστα Χαρδαβέλλα κάλεσε έξι εκπροσώπους από ισάριθμα μικρά κόμματα και τους έδωσε το λόγο.

Η «ταυτότητα» των κομμάτων

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων απάντησαν στο βασικό ερώτημα αν τάσσονται υπέρ ή κατά του μνημονίου, αλλά και με πώς τοποθετούνται απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Κωνσταντίνος Κλώτσας, μέλος του κόμματος των Φιλελευθέρων

«Δεν είμαστε ένα ευκαιριακό κόμμα. Ανήκουμε στον κεντρώο χώρο και δηλώνουμε αντιμνημονιακοί. Δεν στηρίζουμε κανένα μνημονιακό κόμμα. Τα κόμματα της Αριστεράς φέρουν τεράστια ευθύνη, διότι δεν βρίσκουν μία κοινή βάση», σημείωσε ο κ. Κλώτσας.

Πάτροκλος Λυμπερόπουλος, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας

«Το κόμμα ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2011 και προήλθε από πρωτοβουλία απόστρατων αξιωματικών», σημείωσε.

Ο Σύνδεσμος θέλει να φέρει ένα νέο ήθος στην πολιτική ζωή του τόπου. «Είμαστε αντιμνημονιακοί, αλλά το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν πολιτικό που ενεπλάκη στη σήψη και που έχει παλαιούς πολιτικούς. Με όλα τα υπόλοιπα κόμματα συζητάμε», είπε ο ίδιος.

Θανάσης Γούναρης, εκπρόσωπος Τύπου των Πειρατών

«Είμαστε κόμμα τριών μηνών. Είμαστε κόμμα διαδικτυακό, απευθυνόμαστε κυρίως στους νέους ανθρώπους», είπε ο κ. Γούναρης.

«Θέλουμε να ανοίξουμε μία πόρτα για να μπουν οι πολίτες στην πολιτική. Είμαστε υπέρ της άμεσης δημοκρατίας. Δεν λέμε ναι ή όχι στο μνημόνιο, αλλά όχι σε όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε σήμερα. Δεν θα στηρίξουμε κανένα κόμμα», προσέθεσε ο ίδιος.

Γιώργος Ράγκος, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β΄ Αθηνών

«Ζητάμε τη ψήφο του λαού για μία πιο δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά», είπε ο κ. Ράγκος, δηλώνοντας αισιόδοξος για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή.

«Προφανώς δεν θα στηρίξουμε κανένα κόμμα που θα σχηματίσει κυβέρνηση. Έξω από το ευρώ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το μνημόνιο», είναι οι θέσεις τους.

Γιώργος Δεληκούρας, υποψήφιος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής με τη «Δημιουργία Ξανά»

«Να γίνει άρση όλων των εμποδίων που υπάρχουν για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, να περιοριστεί το δημόσιο στα απολύτως απαραίτητα έστω και για λίγα χρόνια», προκρίνει ο κ. Δεληκούρας.

«Μετεκλογικά θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Θέλουμε να είμαστε μέλος ευρωπαϊκής ένωσης, είμαστε 70-30 υπέρ του μνημονίου. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από το δικό της μνημόνιο. Στ

Keywords
Τυχαία Θέματα