Νέος κύκλος βίας στο Ιράκ

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σε διαφορετικές επιθέσεις στο Ιράκ, οι οποίες σημειώθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη στη Μοσούλη και στα νότια της Βαγδάτης, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο μία περίπολο του ιρακινού στρατού στη συνοικία αλ Ζούχουρ στη Μοσούλη εξερράγη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις στρατιώτες και να τραυματιστούν τρεις πολίτες, όπως δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας της πόλης.Στην ίδια συνοικία ένα ακόμη παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σκοτώνοντας

δύο αμάχους και τραυματίζοντας ακόμη 16, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στην Ισκαντιρίγια, 50 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στη διάρκεια της νύχτας με βόμβες εναντίον της κατοικίας ενός σιίτη ιερωμένου υπεύθυνου για την προσευχή της Παρασκευής, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας.Η σύζυγος και η κόρη του ιερωμένου σκοτώθηκαν, ενώ ο ίδιος και ο γιος του τραυματίστηκαν.

Εξάλλου και ο δήμαρχος της Ισκαντιρίγια σκοτώθηκε χθες το βράδυ από ενόπλους, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η οποία διευκρίνισε ότι ο δήμαρχος ανήκε στο κίνημα του ριζοσπάστη σιίτη πνευματικού ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ.

Ένας ιρακινός στρατιώτης σκοτώθηκε και ακόμη ένας τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον περιπόλου στην επαρχία Ισκαντιρίγια.Τέλος επτά ιρανοί προσκυνητές τραυματίστηκαν όταν την ώρα που περνούσε το λεωφορείο που τους μετέφερε εξερράγη μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της αυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί δήλωσε σήμερα ότι η ασφάλεια της περιοχής του δεν θα επηρεαστεί από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, όμως εξέφρασε την ανησυχία του για το υπόλοιπο Ιράκ.

Τα σχόλια του Μπαρζανί είναι η πρώτη επίσημη αντίδραση από τις κουρδικές αρχές μετά τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα την Παρασκευή ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από το Ιράκ στις 31 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα