Στήριγμα αγάπης στον 85χρονο

Το ποσό των 6.000 ευρώ προσφέρουμε για την περίθαλψη του ηλικιωμένου Παύλου Καρδάση, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό όταν είδε το όνομά του στη λίστα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου, για ανύπαρκτο χρέος

Το Newsbomb.gr ανέδειξε την περίπτωση του άτυχου ηλικιωμένου Παύλου Καρδάση, τον οποίο το κράτος βάφτισε «μεγαλο-οφειλέτη» εξαιτίας ενός χρέους του αδελφού του και του ζητάει 865.733,67 ευρώ (!).

Μάλιστα, το σάπιο αυτό κράτος επέλεξε ακόμη και να διαπομπεύσει δημοσίως τον άτυχο ηλικιωμένο, τοποθετώντας τον στη

λίστα με 6.000 νομικά πρόσωπα, που χρωστούν ποσά άνω των 150.000 ευρώ. Η περίπτωση του 85χρονου μπήκε στο ίδιο «τσουβάλι» με εκείνες πραγματικών μεγαλο-φοροφυγάδων, που επί χρόνια έκλεβαν τα δημόσια ταμεία, μη αποδίδοντας φόρους.

Το ψυχολογικό βάρος ήταν μεγάλο για τον ηλικιωμένο άνδρα, που από τη μία ημέρα στην άλλη βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και χαρακτηρίστηκε απατεώνας και φοροφυγάς. Τα προσωπικά του στοιχεία έγιναν «σημαία» της - υποτιθέμενης - διαφάνειας και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Με συνέπεια, ο άνθρωπος αυτός -ο οποίος δεν έχει πού την κεφαλήν κλίναι- να υποστεί έμφραγμα, όπως υποστηρίζει, μόλις είδε το όνομά του στη λίστα των μεγαλο-οφειλετών. Από το φτωχικό του διαμέρισμα στην Κυψέλη αίφνης βρέθηκε καθηλωμένος σε κρεβάτι νοσοκομείου, έχοντας υποστεί αναπηρία στην αριστερή πλευρά του σώματός του. Με τη σύνταξη των 350 ευρώ του ΟΓΑ, η οποία ούτως ή άλλως δεν έφτανε για να ζήσει, καλείται σήμερα να πληρώσει ΚΑΙ αποκλειστική νοσοκόμα για να τον φροντίζει κατ΄ οίκον.

Σε κάθε στοιχειωδώς σοβαρό κράτος, θα ήταν η ίδια η Πολιτεία που θα αναλάμβανε να στηρίξει τον ηλικιωμένο, που άδικα εξευτέλισε, αναλαμβάνοντας όλη την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή του. Επειδή, στην Ελλάδα πλέον είναι σαφές ότι κράτος δεν υπάρχει, το newsbomb νιώθει την υποχρέωση να καλύψει το κενό, στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Στο πλαίσιο αυτό, θα προσφέρει στον κ. Παύλο Καρδάση – στον άνθρωπο που το ίδιο το newsbomb ανέδειξε ως σύμβολο της κρατικής ασυδοσίας - 1.000 ευρώ μηνιαίως επί έξι μήνες για τα έξοδα της περίθαλψής του.

Σκοπός μας δεν είναι η αυτοπροβολή. Μακριά από εμάς τέτοιου είδους διάθεση. Πρόκειται για μια πράξη ευθύνης, στοιχειώδους αλληλεγγύης στον άνθρωπο που έφτασε στο σημείο να χάσει την υγεία του, εξαιτίας της γραφειοκρατικής τρομοκρατίας, που άσκησε πάνω του το υπουργείο Οικονομικών. Ελπίζουμε η πράξη αυτή να βρει μιμητές. Οι ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν στον 85χρονο μπορούν να επικοινωνήσουν με το newsbomb, ώστε να τους φέρουμε σε απ' ευθείας επαφή.

Η αρχή της «κόλασης» για τον 85χρονο

Το newsbomb αποκάλυψε την απίστευτη υπόθεση με θύμα τον 85χρονο Παύλο Καρδάση στις 27 Σεπτεμβρίου. Λίγες ημέρες νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τους μεγαλο–οφειλέτες του Δημοσίου. Στη λίστα αυτή υπήρχε και το όνομα του ηλικιωμένου, ο οποίος εμφανιζόταν να οφείλει 865.733,67 ευρώ! Το newsbomb συνάντησε τον «μεγαλο-οφειλέτη» όχι σε κάποια βίλα με πισίνα, αλλά σε ένα λίγ

Keywords
Τυχαία Θέματα