Ν. Κορέα: Οι αμερικάνοι στέλνουν ένα ετοιμοπόλεμο θωρακισμένο τάγμα

06:56 8/1/2014 - Πηγή: NewsBomb

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζει να αναπτύξει ένα πλήρως ετοιμοπόλεμο τάγμα περίπου 800 στρατιωτών στη Νότια Κορέα, τον Φεβρουάριο , στο πλαίσιο της προσπάθειες εξισορρόπησης των δυνάμεων στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Τρίτη.


Το μάχιμο πλήρως εκπαιδευμένο τάγμα που θα αναπτυχθεί με τεθωρακισμένα οχήματα στη Νότια Κορέα

αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής στροφής προς την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και «επιτρέπει μεγαλύτερη ανταπόκριση» σε περίπτωση κρίσης στην περιοχή. Η μονάδα αυτή με βάση το Φορτ Χουντ του Τέξας , από τις αρχές Φλεβάρη αναμένεται να σταθμεύσει σε δυο στρατόπεδα κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη με τη Βόρεια Κορέα

Η ανακοίνωση ήρθε ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε συνάντηση με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό Γιούν Μπιούνγκ-σε στην Ουάσιγκτον. Μετά από συνομιλίες με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του ο Τζον Κέρι χαρακτήρισε τη Νότια Κορέα «ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας και της σταθερότητας στη βορειοανατολική Ασία» και είπε ότι η ανάπτυξη του τάγματος είναι ένα παράδειγμα της δέσμευσης των ΗΠΑ στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ρέι Οντιέρνο δήλωσε την Τρίτη σε ομιλία του στην Εθνική Λέσχη Τύπου ότι η αναπροσαρμογή των στρατευμάτων στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού έρχεται, καθώς οι ΗΠΑ θα αποσύρουν μάχιμες δυνάμεις της από το Αφγανιστάν κατά το τρέχον έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα