Μεξικό: Επιχείρηση για την εκκένωση πλατείας από εκπαιδευτικούς

Επιχείρηση στην κεντρική πλατεία Zocalo της πόλης του Μεξικού πραγματοποίησαν χθες βράδυ οι δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας για να απομακρύνουν τους τελευταίους εκπαιδευτικούς οι οποίοι την είχαν καταλάβει, ώστε να εκκενωθεί ο χώρος για να διεξαχθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα της Ανεξαρτησίας την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον 40 ανθρώπων, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Εκατοντάδες μέλη

της ομοσπονδιακής αστυνομίας μετείχαν στην επιχείρηση, μετά το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι αρχές στο συνδικάτο των εκπαιδευτικών, το οποίο όμως απέρριψε το Εθνικό Συντονιστικό των Εργαζομένων στην Εκπαίδευση (CNTE), το πιο ριζοσπαστικό σκέλος του Εθνικού Συνδικάτου των εργαζομένων στον τομέα (SNTE).

H πλειοψηφία των χιλιάδων διαδηλωτών που είχαν καταλάβει την πλατεία είχε ήδη απομακρυνθεί από τον χώρο μετά την επέμβαση της αστυνομίας και ύστερα από συγκρούσεις, ενώ 200 αδιάλλακτοι διαδηλωτές είχαν παραμείνει στο σημείο αυτό όπου βρίσκονται επίσης ο καθεδρικός ναός της πόλης και το προεδρικό μέγαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα