«Μάρτυρας» των συγκρούσεων στο Μπαχρέιν ένας ανήλικος

12:27 1/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ένα 15χρονο αγόρι έχασε χθες το απόγευμα τη ζωή του στις συγκρούσεις οι οποίες ξέσπασαν στην διάρκεια διαδηλώσεων με κεντρικό αίτημα την προώθηση μεταρρυθμίσεων στο Μπαχρέιν στο χωριό Σίτρα, δυτικά της πρωτεύουσας.


Ο Σάγιεντ Χάσιμ Σαΐντ δέχθηκε σχεδόν εξ επαφής ένα κάνιστρο δακρυγόνου που εκτόξευσε ένα μέλος μονάδας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας.

«Κατέρρευσε μόλις χτυπήθηκε και όταν άλλοι διαδηλωτές προσπάθησαν να φθάσουν σε αυτόν τους πυροβόλησαν και ορισμένοι

ξυλοκοπήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η αστυνομία είχε περικυκλώσει την πλατεία όπου σημειώνονταν οι διαδηλώσεις ωστόσο δεν κινήθηκε για να περιθάλψει τον τραυματία νεαρό που βρισκόταν πεσμένος μέσα στη λίμνη που είχε σχηματίσει το ίδιο του το αίμα πασχίζοντας να αναπνεύσει, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Μας χτυπούσαν με ρόπαλα και μας εμπόδισαν να τον πλησιάσουμε», ενώ ένας από διαδηλωτές τραυματίστηκε προσπαθώντας να φθάσει στο Σαΐντ, πρόσθεσε ο ίδιος.

Όταν η αστυνομία αποσύρθηκε από τη συνοικία, πολίτες έσπευσαν να βοηθήσουν τον έφηβο, που πλέον ήταν πεσμένος μπρούμυτα σε μια λίμνη αίματος.

Η οικογένειά του έλαβε ένα πιστοποιητικό θανάτου που έκανε λόγο απλώς για να ένα τραύμα στο στήθος, χωρίς να αναφέρει πώς το υπέστη.

Ο έφηβος αναμένεται να κηδευτεί το απόγευμα της Κυριακής, ενώ στην επιμνημόσυνη τελετή αναμένεται να λάβουν μέρος χιλιάδες διαδηλωτές αφού η αντιπολίτευση τον χαρακτήρισε μάρτυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα