Μ. Σουλτς για έξοδο από το ευρώ: «Η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού»

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν «το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού», τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.

«Πολλοί βλέπουν σε αυτό το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης», υπογράμμισε, σε δηλώσεις που έκανε στη δημόσια γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk

από την Αθήνα.

«Δεν είπα ότι αυτή η επιλογή δεν υπάρχει, αλλά τη θεωρώ ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη», επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, σημειώνοντας ότι «η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε μερικές ημέρες».

Ο κ. Σουλτς εκτίμησε ότι δεν έγιναν όλες οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο και προειδοποίησε όλους όσοι μίλησαν για τη διάλυση της Ευρωζώνης στις χρηματαγορές και «δεν περιμένουν παρά μόνο αυτό».

Ο Μάρτιν Σουλτς θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους πολιτικούς αρχηγούς, εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων και φορέων και μαθητές.

Αναφερθείς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του Α. Τσίπρα» που απορρίπτει κατηγορηματικά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2010.

Στις 17:00 το απόγευμα ο Μάρτιν Σουλτς θα εκφωνήσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό, και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα