Η μετωπική Σαμαρά-Τσίπρα και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή

Ποια θέματα κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο;

Ρίξτε μια … κλεφτή ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων .
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Η Ελλάδα εκτός Ευρώπης σημαίνει γενική κατάρρευση»!.."
Η εφημερίδα γράφει ότι "το ξεκάθαρο δίλημμα των επικείμενων εκλογών έθεσε εκ νέου χθες ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας

στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. «Η μάχη αφορά αν η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη, όταν η Ευρώπη αλλάξει ή θα βρεθούμε έξω. Δύο δρόμοι υπάρχουν, ο πρώτος να αλλάξουμε τα πάντα εντός της Ευρώπης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μετωπική σύγκρουση Σαμαρά - Τσίπρα"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το δίλημμα των εκλογών «παραμονή στο ευρώ ή απομόνωση και κατάρρευση» πρόταξε για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατήγγειλε ότι οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή και απηύθυνε κάλεσμα για πανστρατιά στις δυνάμεις του κεντροδεξιού χώρου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η πρώτη πίκρα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρωθυπουργός άδειασε τον υπουργό Οικονομίας Γ. Ζαννιά που έκανε «ανακοινώσεις». Μαλλιά-κουβάρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με το «καλημέρα»! Μετά τις εκλογές τα ραβασάκια για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων".

ΕΘΝΟΣ: "Ασανσέρ τα ποσοστά των κομμάτων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε διελκυστίνδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η σκληρή αναμέτρηση για την πρώτη θέση στις προσεχείς εκλογές. Η δημοσκόπηση της MARC, που παρουσιάστηκε από τον Alpha, εμφανίζει νεοδημοκρατικό προβάδισμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει σχεδόν 4 μονάδες σε σύγκριση με το γκάλοπ της 9ης Μαΐου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το Σκοτεινό Σχέδιο «Μπουλγκράβια» για την Αυτονόμηση της Μακεδονίας!!!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μέσα από τα άρθρα μας, που δημοσιεύουμε εδώ και καιρό προσπαθήσαμε να κάνουμε ευρύτερα γνωστά, χρησιμοποιώντας γλώσσα εκλαϊκευμένη, ορισμένα σχέδια παγκοσμίων δυνάμεων που εντάσσονται στη λογική της γεωπολιτικής ανάπλασης της περιοχής μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σκληρό ντέρμπι με προβάδισμα Ν.Δ."
Η εφημερίδα γράφει ότι "σημαντική άνοδος της Ν.Δ. Οι διερευνητικές εντολές έφθειραν τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ατζέντα της κάλπης η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Συμπιέζονται τα εκτός Βουλής κόμματα, Οικολόγοι, Δημοκρατική Συμμαχία, ΛΑ.Ο.Σ., Δημιουργία Ξανά και Δράση. Πτώση για Καμμένο, Χρυσή Αυτή και ΚΚΕ".

ΕΣΤΙΑ: "Πώς διαλύεται μία οικονομία"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αφωνοι έχουν μείνει οι ξένοι παρατηρητές που βλέπουν την πορεία αυτοκαταστροφής στην οποία έχει εισέλθει η χώρα μας. Ματαίως προσπαθούν να καταλάβουν γιατί δεν σχημάτισαν Κυβέρνηση συνεργασίας τα κόμματα που εκφράζουν την στοιχειώδη λογική, αλλά με την στάση τους άνοιξαν τον δρόμο στα κόμματα του λαϊκισμού να οδηγήσουν την Ελλάδα σε βεβαία καταστροφή".

Η ΑΥΓΗ: "Θρύψαλα η κινδυνολογία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η μαύρη προπαγάνδα Σαμαρά και Βενιζέλου, που θέλει να μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα για το ευρώ, ακυρώνεται από τις δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων, όπως του προέδρου του E
Keywords
Τυχαία Θέματα