Ληξιπρόθεσμα και κατώτατος στη συνάντηση Βρούτση – τρόικας

09:47 6/3/2013 - Πηγή: NewsBomb

Με «καυτή» ατζέντα θα περάσει σήμερα το κατώφλι του υπουργείου Εργασίας η τρόικα.

Η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς στο επίκεντρο θα βρεθούν οι «καυτές πατάτες» του υπουργείου.

Η μείωση του αριθμού των ανέργων, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και ο κατώτατος μισθός αποτελούν τα κυρίαρχα θέματα της συζήτησης που θα έχει ο Γιάννης Βρούτσης με τους επικεφαλής των δανειστών στις 14:00 μετά το μεσημέρι.

Στο υπουργείο Εργασίας επικρατεί ανησυχία σχετικά με

τις πιέσεις των δανειστών για τον κατώτατο μισθό, μολονότι από την κυβέρνηση τονίζεται ότι δεν υπάρχει θέμα νέας μείωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα βρεθεί το νέο σχέδιο του υπουργείο Εργασίας που προβλέπει ρύθμιση για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και θα αφορά μόνο όσους είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά, και θα τους δίνεται περίοδος χάριτος τουλάχιστον έως τον Ιούνιο για την πληρωμή των πρώτων δόσεων.

Συγκεκριμένα, για οφειλές μέχρι 50.000 ευρώ θα πρέπει να παρουσιάζονται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, για οφειλές από 50.000 μέχρι 100.000 θα κατατίθεται χρηματοοικονομικός οικονομικός χάρτης και για οφειλές πάνω από 100.000 θα απαιτούνται αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τα οποία θα πιστοποιούνται από τρίτους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνονται 60 ή 72 δόσεις ενώ το ελάχιστο ποσό μπορεί να πέσει και κάτω από τα 100 ευρώ ανά δόση.

Keywords
Τυχαία Θέματα