«Λερναία Ύδρα» το πολυνομοσχέδιο για την κυβέρνηση
-Μεγαλώνει ο κατάλογος των «ανταρτών»
-Για προσωπικές στρατηγικές κάνουν λόγο συνεργάτες του πρωθυπουργού
Έντονες διεργασίες πραγματοποιούνται στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενόψει τη κρίσιμης ψηφοφορίας για την συμφωνία με την τρόικα.
Παρά το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν αισιοδοξία για την αίσια έκβαση
Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή και να ψηφιστεί στο τέλος της εβδομάδας, όμως δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ενημέρωση των βουλευτών.
Παράλληλα, το ακριβές περιεχόμενό παραμένει ακόμη άγνωστο, με τους βουλευτές να ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τίποτα αν δεν το διαβάσουν και δεν πάρουν απαντήσεις για τα κρίσιμα θέματα.
Την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ρώτησε τον πρόεδρο, βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο, αν έχει υπόψη του πότε θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου.
Η απάντηση του κ. Βλάχου ότι «δεν έχει ενημέρωση» πυροδότησε τις αντιδράσεις των βουλευτών όλων των πτερύγων, με το Θάνο Μωραΐτη του ΠΑΣΟΚ να μιλάει για «μεγάλη ξεφτίλα», αφού «αυτή την ώρα δεν έχει κανείς από μας εικόνα νομοσχεδίου».
Γάλα, φαρμακεία και ταξί τα μεγάλα «αγκάθια»
Ως προς τις επικείμενες ρυθμίσεις, οι αντιδράσεις επικεντρώνονται προς το παρόν στο γάλα, τα φαρμακεία και τα ταξί.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς του αποδίδουν ότι προχωρά στις αλλαγές χωρίς να λάβει υπόψη τις απόψεις των επαγγελματιών.
«Οι ρυθμίσεις που προωθούνται στο πλαίσιο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ είναι ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών. Γι΄ αυτό είμαι και βέβαιος ότι όταν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας διαβάσουν στις λεπτομέρειές τους αυτές τις ρυθμίσεις, θα τις στηρίξουν» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ψηφίσουμε στη Βουλή των Ελλήνων να έχουμε στην πατρίδα μας ακριβό γάλα, ακριβά φάρμακα, ακριβά είδη πρώτης ανάγκης», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Το κυριότερο μέτωπο παραμένει το γάλα, καθώς αυξάνονται κάθε μέρα οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τις ρυθμίσεις ή τάσσονται ανοιχτά επί της πρότασης των κτηνοτρόφων.
Στις 12:00 συνεδριάζει στο Μαξίμου το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης στο οποίο μετέχουν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος καθώς και κορυφαίοι υπουργοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο ζήτημα των προτάσεων του ΟΟΣΑ και οι έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν για το γάλα και τα φαρμακεία αναμένεται να τεθούν στην σημερινή σύσκεψη αφού οι μνημονιακές υποχρεώσεις για το δημόσιο ουσιαστικά έχουν «κλειδώσει».
Συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν κρύβουν την δυσαρέσκεια τους για την στάση ορισμένων βουλευτών κάνοντας λόγο για προσωπικές στρατηγικές την ώρα που η χώρα κάνει το μεγάλο βήμα για την έξοδο από την κρίση. «Εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Συνάντηση Χατζηδάκη – Τσαυτάρη
Αργά χθες το βράδυ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετέβη ο Κ. Χατζηδάκης ο οποίος συναντήθηκε με τον Αθ. Τσαυτάρη ο οποίος δεν διατηρεί πλέον τις ίδιες ενστάσεις που είχε αρχικά για το γάλα, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο του τον αναπληρωτή υπουργό Μ. Χαρακόπουλο.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι στην συνάντηση δεν ήταν παρών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος δεν είχε κληθεί, παρά το γεγονός πως εκείνη την ώρα ήταν στο γραφείο του.
Διαβάστε επίσης:
Μετρούν… κουκιά στην κυβέρνηση – Άνοιξαν και νέα μέτωπα!
Προσπάθειες για να μην χυθεί το γάλα απ’ την καρδάρα
Σαμαράς και Βενιζέλος σε αναζήτηση εξόδου από το αδιέξοδο του γάλακτος
Χαρακόπουλος:Καλοδεχούμενη κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία για το γάλα
«Πυρά» του προέδρου της Ένωσης Κτηνοτρόφων κατά των πολυεθνικών
Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας «μιλούν» οι κτηνοτρόφοι
Κασσής: Δεν ψηφίζω για το γάλα
«Σφίγγουν τα γάλατα» για την κυβέρνηση
Oι «αντάρτες» προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου
«Αντάρτικο» στις ψηφοφορίες φοβάται το Μαξίμου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο γιός του πιλότου του μοιραίου Μπόινγκ σπάει τη σιωπή του. Τι αποκαλύπτει για τον πατέρα του
- Η Πεζοναύτης που με το «Μ113 όργωσε την άσφαλτο» στην Παρέλαση!
- Παρελθόν η αστυνομική ταυτότητα, έρχεται η ψηφιακή κάρτα
- Εξετάζεται το σενάριο δημιουργίας γενικευμένης αναταραχής
- Η μικρή Ελένη...
- Εδώ τα καλά αυθαίρετα!
- Ανακουφιστείτε από το αυχενικό σύνδρομο
- Η φυματίωση επέστρεψε
- Σήμερα η πολιτική κηδεία του σ. Δημήτρη (Τάκη) Τσίγκα
- Ποιοι κινδυνεύουν από μερική ή ολική τύφλωση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsBomb
- Κρήτη: Πουλούσαν κάλτσες σε... κλειστά διαμερίσματα
- Σεισμός 6 Ρίχτερ στα Νησιά του Σολομώντα
- Άρτα: Μαθήτριες πιάστηκαν στα χέρια - Στο νοσοκομείο μία 16χρονη
- MH370: Η κακοκαιρία χάλασε και πάλι τις έρευνες για τον χαμένο Boeing
- Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Μεσσηνίας
- Ο Κέβιν Σπέισι θα υποδυθεί σε ταινία τον Ουίνστον Τσόρτσιλ
- Απαγορεύεται η βότκα στον Ομπάμα -Η απάντηση των Ρώσων στις «κυρώσεις»
- Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 962 εκατ. ευρώ
- Μεταφορά σωτηρίας για 64χρονο από τη Νάξο
- Ο Ολάντ υπέγραψε με την Κίνα εμπορικές συμφωνίες αξίας 18 δισ. ευρώ

- Τελευταία Νέα NewsBomb
- «Λερναία Ύδρα» το πολυνομοσχέδιο για την κυβέρνηση
- Μαλαισία: Αναστέλλονται και πάλι οι έρευνες λόγω κακοκαιρίας
- Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 962 εκατ. ευρώ
- MH370: Η κακοκαιρία χάλασε και πάλι τις έρευνες για τον χαμένο Boeing
- Σεισμός 6 Ρίχτερ στα Νησιά του Σολομώντα
- ΗΠΑ: Νεκροί δύο πυροσβέστες από την πυρκαγιά στη Βοστώνη
- Μεταφορά σωτηρίας για 64χρονο από τη Νάξο
- Μειώθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων από την κατολίσθηση στο Σιάτλ
- Γαλλία: Συνελήφθη ύποπτος ισλαμιστής για βομβιστική επίθεση
- Εντοπισμός και περισυλλογή ναρκωτικών ουσιών σε θάλασσα της Κέρκυρας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καράμπελας: Διαφωνώ με τη ρύθμιση για το γάλα
- Μαλαισία: Σταμάτησαν οι έρευνες για το Μπόινγκ λόγω κακοκαιρίας
- Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ελπίδα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας
- «Captain of the Gate»: Ο Κέβιν Σπέισι θα υποδυθεί τον Γουίνστον Τσόρτσιλ
- Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης
- Οι ταινίες της εβδομάδας: Οι μικροί κλέβουν την παράσταση
- Toshiba : Ετοιμάζει νέο laptop με Ultra HD 4K οθόνη
- Ο γιός του πιλότου του μοιραίου Μπόινγκ σπάει τη σιωπή του. Τι αποκαλύπτει για τον πατέρα του
- Συρία: Τρεις νεκροί σε μάχες μεταξύ αντίπαλων θρησκευτικών ομάδων