Λεφτά υπάρχουν

14:38 2/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Δύο λέξεις καταραμένες. Μία φράση που ξυπνάει τον θυμό μας από τότε που ο Γ. Παπανδρέου μας παραμύθιαζε ότι τα κρατικά ταμεία ήταν γεμάτα λεφτά, που θα μοιράζονταν σε όλους μας. Μετά ήρθαν οι μέλισσες και λίγο αργότερα το τέρας της τρόικας.

Ξανά-μανά λοιπόν ακούμε αυτές τις καταραμένες δύο λέξεις: λεφτά υπάρχουν... Γιατί παίρνουμε και τη δόση μας των 8,5 δισ. ευρώ από την τρόικα και γιατί έχουμε και

κρατικό πλεόνασμα (τρομάρα μας).

Λοιπόν, επειδή δεν μπορώ άλλο να ζω με πράσινα άλογα και λαγούς με πετραχήλια, σας λέω ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Γιατί τα λεφτά που θα μας δώσουν (τα 8.5 δισ.) και τα λεφτά του πλεονάσματος (υπολογίζονται στα 2 δισ. ευρώ) δεν θα φτάσουν ποτέ στην τσέπη μας, ή έστω στην πεθαμένη ελληνική αγορά για να μπει επιτέλους κάποιος φραγμός στο κλείσιμο των καταστημάτων, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ή να αρθεί κάποιο από τα απάνθρωπα μέτρα που μας έχουν επιβάλει.

Και λεφτά δεν υπάρχουν για μας, γιατί όλα αυτά τα περίπου 10-11 δισ. ευρώ που θα έρθουν στα κρατικά ταμεία, τα περισσότερα θα πάνε για εξόφληση παλιών δανείων, για κρατικά ομόλογα που λήγουν και για να καλυφθούν κάποιες μαύρες τρύπες σε τράπεζες και κρατικά ελλείμματα.

Λεφτά, λοιπόν, δεν υπάρχουν και «κουλάρετε» που λένε και οι πιτσιρικάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα